Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μουσείο το Ελένειο;

Ελένειο Δημοτικό Σχολείο
Ο Υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για το θέμα του Ελένειου Σχολείου, για το οποίο υπάρχει πρόθεση να μετατραπεί σε μουσείο απολιθωμάτων, μετά από σχετική δωρεά. Ο Αντρέας Δημητρίου ανέφερε ότι το εν λόγω σχολείο φέτος λειτουργεί με 69 μαθητές, καθώς του χρόνου θα μειωθούν στους 50. Μέλημα του υπουργείου, είπε, να κρατήσει ζωντανά τα σχολεία του κέντρου της πρωτεύουσας και να κρατήσει μαθητές στο κέντρο. Οι κενές αίθουσες, σημείωσε, θα μπορούν να μετατραπούν σε κέντρο επιστήμης και εκδηλώσεων για την εκπαίδευση. Η έκθεση των απολιθωμάτων, είπε, είναι μέρος αυτής της λογικής. Πρόκεται, είπε, για προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή το Ελένειο και να είναι χρήσιμο για όλη την Κύπρο.

Ο Νίκος Τορναρίτης επανέλαβε την πρότασή του για τη σύνδεση του ιστορικού σχολείου της πρωτεύουσας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και απάντησε στον υπουργό να τοποθετήσει αλλού τους δεινόσαυρους. Δεν είναι δυνατό, είπε, τη μια μέρα ο υπουργός να κλείνει το ένα σχολείο για να το κάνει γαλλικό και την άλλη να κλείνει άλλο σχολείο για να το κάνει μουσείο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το άρθρο της 'Αντρης Δανιήλ, της εφημερίδας "Η Σημερινή", με τον τίτλο "Μαθητές... αγνώστου ταυτότητος", με ημερομηνία 15.6.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου