Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Το Υπουργικό αποφασίζει για το Γαλλοελληνικό Σχολείο

Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως
Την πρότασή του, για την ίδρυση του γαλλοελληνικού σχολείου στην Κύπρο, θα καταθέσει την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού. Μιλώντας ενώπιον της πρώτης συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο Αντρέας Δημητρίου εξήγησε στους βουλευτές ότι πρόκειται για ειλημμένη πολιτική απόφαση. Τα σενάρια, σύμφωνα με τον υπουργό, αφορούν στην ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, το κόστος του οποίου θα ανέλθει στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αντρέας Δημητρίου χαρακτήρισε γελοιωδέστατο το σενάριο να σπαταληθούν τόσα χρήματα τη στιγμή που μπορεί να εξευρεθεί πιο οικονομική λύση. Το άλλο σενάριο αφορά στη χρήση υφιστάμενων σχολείων, στα οποία υπάρχουν κενές αίθουσες. Υποψήφια σχολεία για την απόφαση αυτή είναι τα Γυμνάσια Κωσταντινουπόλεως και Έγκωμης, για τα οποία τελική απόφαση θα λάβει το Υπουργικό.

Σύμφωνοι για τη δημιουργία του γαλλοελληνικού σχολείου όλοι οι βουλευτές, αλλά με διαφορετική προσέγγιση ο καθένας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης υπέδειξε την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου και όχι της χρησιμοποίησης υφισταμένων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης πρότεινε διάλογο για το θέμα, σημειώνοντας ότι τέτοια σχολεία λειτουργούν σε 130 χώρες. Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης υφιστάμενου σχολείου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το άρθρο της 'Αντρης Δανιήλ, της εφημερίδας "Η Σημερινή", με τον τίτλο "Μαθητές... αγνώστου ταυτότητος", με ημερομηνία 15.6.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου