Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ–ΚΑΡΟΓΙΑΝ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, συζήτησαν σήμερα Κυπριακό και οικονομία, ενώ απέφυγαν να εισέλθουν στα κεφάλαια συγκυβέρνηση και ανασχηματισμός. Τα δύο τελευταία αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση που, όπως αποφασίστηκε, θα έχουν Χριστόφιας και Καρογιάν τις επόμενες ημέρες. «Αγκάθι» η εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες μέρες, μετά την σημερινή δίωρη συνάντησή τους στην οποία συζητήθηκε το Κυπριακό και η πορεία της οικονομίας, με τον Μ. Καρογιάν να εκφράζει την ευχή και την ελπίδα «να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις για το καλό όλων μας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης, παρέδωσε στον Πρόεδρο Χριστόφια τις εισηγήσεις και τους προβληματισμούς του κόμματός του και αποφασίστηκε, όπως είπε, «να επανέλθουμε σε μία προσπάθεια αν είναι δυνατό να βρεθούν αποτελεσματικοί τρόποι για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και βέβαια εισηγούμενοι και αν είναι δυνατό εφαρμόζοντας διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα σε ό,τι αφορά την θωράκιση και ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Καρογιάν επανέλαβε ότι το ΔΗΚΟ επιμένει σε απόσυρση των προτάσεων για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και έποικους ενώ για θέμα του ανασχηματισμού είπε ότι δεν συζητήθηκε, σημειώνοντας ότι «άλλη ήταν η προτεραιότητά μας».

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα που το κόμμα του κρίνει ότι είναι σημαντικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού, την αντιμετώπιση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, «αλλά και με ποιο τρόπο θα βγούμε ενισχυμένοι από αυτές τις διαδικασίες αντιμετωπίζοντας πολλές φορές τα φίλια πυρά και από ισχυρούς φίλους της Τουρκίας».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου