Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συνάντηση προέδρου Χριστόφια με τον νέο πρόεδρο της Βουλής

 

Στιγμιότυπο από την συνάντηση
του Δ,Χριστόφια με τον Γ.Ομήρου στο Προεδρικό.



Λευκωσία: Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου, είχε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε πως στόχος και επιδίωξή του στην Προεδρία της Βουλής θα είναι μια αρμονική, ομαλή, θεσμική και πολιτειακή συνεργασία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού, των Κυπρίων πολιτών, της κυπριακής κοινωνίας.

«Προσβλέπω ότι αυτή η θεσμική και πολιτειακή σχέση θα διαφυλαχθεί και από μένα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και τη διαφύλαξη των αρμοδιοτήτων της κάθε μιας συντεταγμένης εξουσίας της πολιτείας και ευελπιστώ -και αυτό ήταν και το πνεύμα της σημερινής συνάντησης- ότι θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές».

Ο Δημήτρης Χριστόφιας συνεχάρη την Πέμπτη τον κ. Ομήρου για την εκλογή του και εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί.

«Αυτό», όπως είπε, «χρειάζεται θέληση και από τις δύο πλευρές».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ",  
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου