Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Βίντεο της εφημερίδας "Το Ποντίκι" από συμπλοκές μπροστά από τη Βουλή



Βίντεο της εφημερίδας "Ποντίκι" από συμπλοκές μπροστά από τη Βουλή

Σε τοπίο πολέμου μετατράπηκε η Αθήνα. Συνεχείς συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στους γύρω δρόμους. Εκατοντάδες τα δακρυγόνα και οι κροτίδες.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε πριν από λίγη ώρα από το "Π", παρακολουθείστε την κατάσταση που επικρατεί μπροστά από τη Βουλή.

Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος βρισκόταν μέχρι πριν από λίγη ώρα στο Μετρό του Συντάγματος βοηθώντας τους διαδηλωτές οι οποίοι έχουν παραμείνει εκεί τραυματισμένοι ή με αναπνευστικά προβλήματα. Παράλληλα, καταγγέλλει τις αστυνομικές δυνάμεις ότι τον προειδοποίησαν να μην επιστρέψει με προμήθειες και ιατρικό υλικό, καθώς δε θα του επιτρέψουν την είσοδο.

Η κατάσταση στο Σύνταγμα είναι τρομακτική, με χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν εγκλωβισμένοι εντός του σταθμού. Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματισμένοι πολίτες στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ πολλοί έχουν υποστεί εγκαύματα. Παράλληλα, εκατοντάδες είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν για 500 ανθρώπους. Ο κ. Λουράντος ζητά τη βοήθεια κι άλλων γιατρών αλλά και φαρμακοποιών προκειμένου να μεταφέρουν ιατρικά υλικά στο σημείο, όπως γάζες, κρέμες και φιάλες οξυγόνου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΝΤΙΚΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου