Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση για τα οικονομικά μέτρα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ


Κάντε κλικ ΕΔΩ για να κατεβάσετε την ανακοίνωση.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για τη συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα ήθελε να στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, είτε αυτή αφορά εκπροσώπους της κυβέρνησης είτε εκπροσώπους κομμάτων είτε εκπροσώπους των εργοδοτών και βιομηχάνων, ότι οι εκπαιδευτικοί της δημοτικής εκπαίδευσης δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν και άλλα κεκτημένα.


Έχουμε ήδη συνάδελφοι ως δημόσιοι υπάλληλοι, ενεργώντας υπεύθυνα, συνεισφέρει αρκετά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κάνοντας την παραχώρηση να μην διεκδικήσουμε γενικές αυξήσεις για τα έτη 2010-2011, η οποία κοστολογείται με 27 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Επιπλέον υπενθυμίζουμε την κατάργηση του ανεργιακού επιδόματος, η οποία και πάλι εξοικονόμησε αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε ότι θέματα όπως:
•Επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης,
•Μείωση μισθολογικών κλιμάκων εισδοχής νεοεισερχομένων στο επάγγελμα, και
•Μείωση των συνταξιοδοτικών μας ωφελημάτων και του εφ΄ άπαξ ποσού, μας βρίσκουν αντίθετους και δηλώνουμε ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια από οποιονδήποτε για να επηρεαστούν τα κεκτημένα του κλάδου θα προσκρούσει στη δυναμική μας αντίδραση.

Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες καλούμε την ΠΟΕΔ όπως άμεσα συγκαλέσει συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου για να μελετήσει το θέμα και να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις.

Κλείνοντας τονίζουμε ότι επιβάλλεται η συνεχής επαφή και διάλογος με ΠΑΣΥΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα για συντονισμό πράξεων και δράσεων για να προλάβουμε τα δύσκολα που έρχονται. Παράλληλα, κυβέρνηση και βουλή πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής του μεγαλύτερου καρκινώματος που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία μας. Είναι καιρός πλέον κυβέρνηση και βουλή να ζητήσουν από τους «έχοντες και κατέχοντες» να συνεισφέρουν, επιτέλους και αυτοί, αυτό που τους αναλογεί για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Από την ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου