Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αναπνέεις στην Ελλάδα; Τότε πλήρωνε

Oι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ θα κληθούν να καταβάλουν εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας 2% κάθε μήνα κι επιπλέον 1% υπέρ του ταμείου πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων που καταβάλει το εφάπαξ, σύμφωνα με το περιεχόμενο του εφαρμοστικού νόμου που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και παράλληλα θα δοθεί στα κόμματα, ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενό του ενόψει της συζήτησης την επόμενη εβδομάδα.

Στο νομοσχέδιο επίσης προβλέπεται η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και των αποχωρούντων από τις ΔΕΚΟ κατά 15%.

Επίσης για πρώτη φορά δημιουργείται ειδικός λογαριασμός από τον οποίον θα επιδοτούνται για ένα χρόνο οι εργαζόμενοι σε φορείς και πρόσωπα του δημοσίου που κλείνουν. Οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε "εργασιακή εφεδρεία" προκειμένου να αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ με τον κίνδυνο να απολυθούν με τη λήξη του δωδεκαμήνου.

Επίσης με το νομοσχέδιο καθιερώνεται η μερική απασχόληση - part time - στο δημόσιο, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να ζητήσουν με αίτηση τους τη μείωση των ωρών εργασίας κάθε ημέρας στο μισό ή των ημερών εργασίας του μήνα ή του έτους στο μισό, με ανάλογη μείωση των αποδοχών.

Η ρύθμιση μπορεί να ισχύσει για διάστημα πέντε ετών.

Επιπλέον, επιβάλλεται τέλος 10 ευρώ το μήνα σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ειδική εισφορά υπέρ του ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και μάλιστα επί του τζίρου τους, αλλάζουν τα κλιμάκια υπολογισμού των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για 570.000 από τους 700.000 κατ΄επάγγελμα αγρότες και θα πληρώνουν εισφορές 270 ευρώ από 135 που πληρώνουν σήμερα.

Όμως οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς κόβονται κι άλλο οι συντάξεις - Με τον τελευταίο νόμο οι συντάξεις λόγω 35ετίας υπολογιζόταν στο 80% των συντάξιμων αποδοχών και τώρα σ΄ αυτό συνυπολογίζονται και τα οικογενειακά επιδόματα, διπλασιάζεται η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων για τις συντάξεις άνω των 1700 ευρώ, επιβάλλεται επιπλέον εισφορά 6 - 10% στις συντάξεις συνταξιούχων ηλικίας κάτω των 60 ετών, επιβάλλεται εισφορά 3-10% στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "DAILY NEWS24"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου