Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συνάντηση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ με το Νίκο Τορναρίτη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2011, συνάντηση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ με τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κ. Νίκο Τορναρίτη.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τη Δημοτική Εκπαίδευση, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα ακόλουθα :

1.1.Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση

1.1 Ζητήματα που αναδύονται από την εφαρμογή των ΝΑΠ και ΝΩΠ

Επιμόρφωση Διδακτικά εγχειρίδια (βιβλία) και Διδακτέα Ύλη1.2 Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης και Πρόταση για αλλαγές στο σύστημα διορισμού

1.2.Αναγνώριση πτυχίων και ρόλος του ΚΥΣΑΤΣ

2.3.Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή (Αγγλίας)

Αναφορά έγινε, περαιτέρω, και στο φλέγον θέμα των μέτρων στήριξης της Κυπριακής οικονομίας, για το οποίο ο κ. Τορναρίτης ενημέρωσε, γενικά, τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔ και άκουσε τις απόψεις της Οργάνωσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε πως η ηγεσία της Ομοσπονδίας εξήγησε στον κ. Τορναρίτη ότι η θέση της ΠΟΕΔ δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται, άρνηση δηλαδή για συνεισφορά στην εξυγίανση των δημοσιών οικονομικών. Η ΠΟΕΔ είπε ο κ. Φυλακτού, αντιθέτως, ζητά τη λήψη ουσιαστικών και ριζικών μέτρων τα οποία θα συμβάλλουν στην εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας.

«Θέλουμε να δούμε μια καθολική συμμετοχή της κυπριακής κοινωνίας και εμείς είμαστε πρόθυμοι αυτό που μας αναλογεί να το συνεισφέρουμε με οποιοδήποτε τρόπο» εξήγησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αποτελούν προϋπόθεση ο δίκαιος καταμερισμός του εθνικού εισοδήματος και η δίκαιη κατανομή των οικονομικών βαρών.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ζούμε σε μια διεφθαρμένη κοινωνία όπου δεν μπορεί να παταχθεί η φοροδιαφυγή και δεν μπορεί να φορολογηθεί η ακίνητη περιουσία» είπε.

Πρόσθεσε ότι η «στοχοποίηση» του δημόσιου τομέα δεν θα επιλύσει το πρόβλημα, αλλά θα σταλούν ίσως κάποια «πρόσκαιρα και εφήμερα μηνύματα», ωστόσο, είπε, το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται.

Στη συνάντηση της ηγεσίας της ΠΟΕΔ με τον κ. Τορναρίτη συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα απασχόλησαν τα θέματα που αναδύονται από την εφαρμογή των νέων αναλυτικών και ωρολόγιων προγραμμάτων, και κυρίως το ζήτημα της επιμόρφωσης που αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά, σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, στην επιτυχή εφαρμογή των νέων αναλυτικών και των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων, και των διδακτικών εγχειριδίων και της διδακτέας ύλης. Αναμένεται, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, πως ό,τι υλικό χρειάζεται για να υποστηρίξει τη νέα φιλοσοφία θα πρέπει να υπάρχει στα σχολεία από το Σεπτέμβριο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "paideia news"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου