Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ


Για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, που προέκυψε από τη Δευτέρα 11/7/2011 από το θλιβερό συμβάν στο Μαρί, η Αρχή Ηλεκτρισμού καταβάλλει σε συνεργασία με το Διαχειριστή Συστήματος μεταφοράς (ΔΣΜ) και άλλους φορείς, συνεχείς εντατικές προσπάθειες, για απάμβλυνση του προβλήματος της συνεχούς ηλεκτροδότησης.

Στο παρόν στάδιο βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα ακόλουθα, τα οποία θα έχουν ισχύ με την προϋπόθεση ότι δεν συμβεί κάτι απρόοπτο στις καιρικές συνθήκες ή στην παραγόμενη ισχύ.

1. Οι διακοπές στην παροχή ρεύματος θα περιοριστούν στις μία σε κάθε περιοχή, θα γίνονται κατά τη διάρκεια της μέρα (ενδεικτικά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ) και θα έχουν μέγιστη διάρκεια 2 1/2 ωρών.

2. Στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ, θα ανεβάζεται το απόγευμα της προηγούμενης μέρας ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών, με βάση τις προβλέψεις του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς. Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη τροποποίησης από απρόβλεπτα γεγονότα που θα ακολουθήσουν, τότε αναθεωρημένο ενδεικτικό πρόγραμμα θα ανεβάζεται στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ το πρωί της ίδιας μέρας.

3. Οι περιοχές που θα γίνονται οι διακοπές ρεύματος έχουν ομαδοποιηθεί όπως φαίνονται στoυς Πίνακες Περιοχών πιο κάτω που χωρίζονται ανά Επαρχία. Οι πίνακες αυτοί είναι δυνατόν να διαμορφώνονται ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες αλλά θα ανεβάζονται αμέσως στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ για έγκαιρη ενημέρωση των πελατών μας. Ο εντοπισμός της Ομάδας που ανήκει η περιοχή σας είναι απαραίτητος για να μπορέσετε να βρείτε από τον Ενδεικτικό Πίνακα ωρών Διακοπής τις ώρες που αναμένεται να αποκόπτεται το ρεύμα στην περιοχή σας. Σημειώνουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η περιγραφή μιας περιοχής είναι αδύνατον να καθορίσει τη μοναδικότητα της γεωγραφικής σας περιοχής. Για παράδειγμα η «Λεωφόρος Στροβόλου» μπορεί να φαίνεται σε 2 ή περισσότερες περιοχές. Ένας άλλος πρακτικός τρόπος να εντοπίσετε την Περιοχή σας είναι να παρατηρήσετε την ώρα που έγινε διακοπή ρεύματος στο υποστατικό σας χθες ή/και σήμερα. Η ώρα της διακοπής αυτής αναμένεται ενδεικτικά να είναι η ίδια μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης.

4. Οι ενδεικτικές ώρες διακοπής ανά Ομάδα για τις 28/7/2011 φαίνονται στον αντίστοιχο Πίνακα Ενδεικτικών Ωρών Διακοπής για τις 28/7/2011.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πιο πάνω διευθετήσεις αποτελούν σημαντικό μέτρο που βελτιώνει ουσιωδώς και κατά τρόπο αποτελεσματικό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Ωστόσο στο αρχικό τουλάχιστον στάδιο δυνατόν να υπάρχουν κάποια λάθη στην πληροφόρηση που παρέχεται από τους πίνακες, για τα οποία ζητούμε την κατανόησή σας και τα οποία θα διορθώνουμε στην πορεία.

Σας διαβεβαιώνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι θα συνεχίσουμε ασταμάτητα να κάμνουμε ότι είναι δυνατόν για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν φέρουμε ευθύνη για μη τήρηση ή αλλαγή του ενδεικτικού προγράμματος, λόγω απρόβλεπτης μείωσης στην παραγόμενη ισχύ ή αύξηση της ζήτησης ή για άλλους τεχνικούς λόγους.

Παράλληλα τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι το πρόβλημα της ανεπάρκειας παραγωγής ρεύματος είναι πολύ μεγάλο και η συνεργασία σας, μέσα από τη συνειδητή εξοικονόμηση ενέργειας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Είναι δε άκρως απαραίτητη η συνεργασία σας αυτή, για να μπορέσουμε να τηρήσουμε τα ενδεικτικά έστω προγράμματα στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Περισσότερη εξοικονόμηση σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα τήρησης προγραμμάτων.


Σημείωση: Το πιο πάνω πρόγραμμα αναφέρεται σε συνθήκες καύσωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου