Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ε.Ε.Υ. : Στόχος, να τελειώσαμε αρχές Ιουλίου τις μεταθέσεις

O πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κ. Στέλιος Στυλιανού
Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων μας ενόψει της νέας περιόδου το Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, www.paideia-news.com, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Στέλιος Στυλιανού μας ανέφερε ότι «καταρχήν πρέπει να υποβληθούν οι σχετικές ανάγκες από το υπουργείο Παιδείας. Επειδή ήμουν στο υπουργείο Παιδείας, εκείνο που καθυστερεί είναι η έγκριση των αποσπάσεων και των εκτάκτων από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών.

Έκτακτοι

«Φέτος καταστρώσαμε ένα σχέδιο για να τελειώσουν οι μεταθέσεις νωρίς των Ιούλιο, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι τοποθετήσεις μετακινήσεις από το υπουργείο Παιδείας μέσα στον Ιούλιο. Άρα οι εκπαιδευτικοί, θα έχουν ένα μήνα μπροστά τους να οργανωθούν. Μέχρι τώρα πάμε καλά. Επιταχύνθηκε και η διαδικασία των αποσπάσεων».

Για το θέμα του μεγάλου αριθμού των συμβασιούχων, ο κ. Στυλιανού υπογράμμισε ότι στην Επιτροπή, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα αν θα διορίσει με σύμβαση ή σε μόνιμη βάση. «Αυτό», είπε, «μπορεί να προκαλεί κάποια προβλήματα στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας».

Καταλήγοντας ανέφερε: «Έχει μπει στα σκαριά ένα σχέδιο του υπουργείου Παιδείας και του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών, για να μειωθεί ο αριθμός των εκτάκτων, επειδή πρόκειται για μόνιμες ανάγκες. Συμφωνήθηκε ο αριθμός των εκτάκτων να μειώνεται κάθε χρόνο κατά 100».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "paideia news"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου