Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μήνυμα Προέδρου Χριστόφια για το Πάσχα


Mήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, στο πασχαλιάτικο μήνυμά του, εκφράζοντας την ελπίδα η Ανάσταση, η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου και του λαού της να γίνουν πραγματικότητα.

Η επίτευξη μιας δίκαιης υπό τις περιστάσεις, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, είναι περισσότερο αναγκαία για ολόκληρο τον κυπριακό λαό σήμερα παρά ποτέ, σημειώνει, εκφράζοντας ετοιμότητα για συνέχιση των συνομιλιών.

Το δίλημμα, προσθέτει, δεν είναι μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή μιας άλλης ιδεατής λύσης, αλλά μεταξύ της λύσης ή της καταστροφικής διχοτόμησης.

Ωστόσο, αναφέρει, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς την Τουρκία ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συμβιβαστεί με απαράδεκτες διευθετήσεις.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους μετά την Ακολουθία της Αναστάσεως, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι: "θέλω να απευθύνω μήνυμα αγάπης, φιλίας, συνεργασίας και ενότητας, διότι ο Χριστός μαρτύρησε και Ανέστη, εμείς ακόμα. Η Κύπρος μας, ο λαός μας, σύρουμε στους ώμους το σταυρό του Γολγοθά.

Απευθύνω, λοιπόν, μήνυμα ελπίδας και είμαι σίγουρος ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση - την οποία συντηρεί η επεκτατική Τουρκία, η οποία βρίσκει και συμπαραστάτες στο διεθνή χώρο μεταξύ μεγάλων δυνάμεων - δεν πρόκειται να συνεχιστεί επ’ άπειρον.

Εργαζόμαστε πολύ σκληρά, παρόλο που αντιμετωπίζουμε την αδιαλλαξία της Τουρκίας και σκοπέλους, και είμαι σίγουρος και είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθει η ώρα και της δικής μας λύτρωσης.

Χρόνια πολλά και κάθε καλό σε όλους και όλες. Ενότητα και αγάπη».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: "SigmaLive"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου