Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω καιρικών συνθηκών


Κατακλυσμιαίες βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα συνοδεύονται και από χαλάζι πέφτουν από νωρίς τα ξημερώματα σε όλη την Κύπρο, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και καθιστώντας το επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας Λεμεσού, σε αρκετά σημεία και ιδιαίτερα κοντά στην Κοφίνου έχει καταστεί επικίνδυνος, λόγω χαλαζόπτωσης και συσσώρευσης νερού από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Επικίνδυνος σε αρκετά σημεία λόγω κατολίσθησης βράχων έχει καταστεί και ο δρόμος Λεμεσού Πλατρών, ενώ αδιάβατος είναι ο δρόμος Κελοκεδάρων – Σαλαμιού.

Στην περιοχή  Σολέας υπερχείλισε ο ποταμός Καρκώτης, καθιστώντας αδιάβατο τον δρόμο Κοράκου – Φλάσου.

Εξάλλου οι δρόμοι Καρβουνά – Τρόοδος, Πλατρών – Τρόοδους και Προδρόμου – Τροόδους εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί λόγω χιονόπτωσης. Επίσης οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Κάμπου – Κύκκου, Κακοπετριάς – Καρβουνά, και Κακοπετριάς – Πάινγουτ  είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Οδηγός στην Καλαβασό, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και το όχημα του εγκλωβίστηκε σε λάσπες. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι κατάφεραν να τον διασώσουν.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί στις διακινήσεις τους καθώς άσχημες καιρικές συνθήκες επικρατούν σε όλη την Κύπρο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση παγκύπρια. Επίσης η Αστυνομία ανακοινώνει ότι λόγω υπερχείλισης του Ποταμού Καρκώτη, ο δρόμος Κοράκου – Φλάσου έχει καταστεί αδιάβατος.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "SIGMALIVE"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου