Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΟΕΔ επαναβεβαίωσε και συμπλήρωσε τα μέτρα αγώνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, που συνήλθε χτες Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, 2011, αφού αξιολόγησε την κατάσταση που παρουσιάζεται σχετικά με τα μέτρα για στήριξη της Οικονομίας, ύστερα κι από την εξαγγελία της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου σ’ ό,τι αφορά τις κοινωνικές παροχές (επίδομα τέκνου και φοιτητική χορηγία) η οποία, ουσιαστικά, αποκλείει τους απασχολουμένους στη Δημόσια Εκπαίδευση, καθώς και όσα μεθοδεύονται για περικοπή της ΑΤΑ και αναδιάρθρωση του θεσμού με τρόπο που, και πάλι, αδικεί τους εκπαιδευτικούς, επαναβεβαίωσε και συμπλήρωσε τα μέτρα αγώνα που αυτό είχε θέσει σ’ εφαρμογή με προηγούμενες αποφάσεις του, όπως πιο κάτω :
1. Οι συνάδελφοι περιορίζονται στη δουλειά τους και εκτελούν εκείνα, μόνο, τα καθήκοντα που απορρέουν από τα Σχέδια Υπηρεσίας της θέσης τους ή από τους ισχύοντες Κανονισμούς Λειτουργίας Σχολείων.

1.1. Με την έννοια αυτή, τα μέλη της ΠΟΕΔ :

- Δε θα μετέχουν σε κανένα συνέδριο ή σεμινάριο ή πρόγραμμα επιμόρφωσης που πραγματοποιούνται εκτός του σχολείου τους. Το μέτρο καλύπτει τη συμμετοχή Διευθυντών, Β. Διευθυντών και Δασκάλων - Νηπιαγωγών.

- Δε θα συμμετέχουν στην οργάνωση ή την πραγματοποίηση κοινωνικών δραστηριοτήτων, δημοτικών ή κοινοτικών εκδηλώσεων, εκδηλώσεων άλλων φορέων, παρελάσεων κλπ. Απλή παρακολούθηση από τους μαθητές, κατόπιν πρόσκλησης, τέτοιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε εργάσιμο χρόνο, δεν εμπίπτει στα μέτρα.

- Δε θα πραγματοποιούν σχολικές εκδηλώσεις ή άλλες δραστηριότητες, με τη συμμετοχή παιδιών, σε μη εργάσιμο χρόνο.

1.2. Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των σχολείων δε θα πραγματοποιηθεί. Αυτή δε θα πραγματοποιηθεί ούτε σε πρωινό χρόνο και, σε καμιά περίπτωση, με τη συμμετοχή γονιών. Οι συνάδελφοι, αποφεύγοντας τις γνωστές χρονοβόρες και δαπανηρές προετοιμασίες, θα πρέπει να περιοριστούν να καλλιεργήσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από την καθημερινή εργασία τους στην τάξη, στη βάση και των όσων περιλαμβάνονται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα των σχολείων και με τον τρόπο εκείνο που κάθε συνάδελφος θα κρίνει προσφορότερο για το επίπεδο των παιδιών προς τα οποία απευθύνεται.

1.3. Οι σχολικές εκδρομές και επισκέψεις θα διεξάγονται όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες κανονισμούς. Σχετικά, διευκρινίζεται ότι οποιοιδήποτε περιορισμοί είχαν τεθεί, με προηγούμενα έγγραφα της Οργάνωσης, σ’ ό,τι αφορά τη συμμετοχή των σχολείων σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, θέατρα, συναντήσεις μεταξύ σχολείων, κινηματογραφικές παραστάσεις κλπ., αίρονται και τα σχολεία μπορούν να προγραμματίζουν και να πραγματοποιούν ανάλογες δραστηριότητες, νοουμένου ότι αυτό θα γίνεται στα πλαίσια του εργάσιμου χρόνου των σχολείων.

1.4. Οι νεοπροαχθέντες Διευθυντές δεν θα συμμετάσχουν στο σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας.

1.5. Οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης μεντόρων και νεοεισερχομένων δεν θα το παρακολουθήσουν και θα περιοριστούν στη στήριξη που θα τους παρασχεθεί εντός της σχολικής μονάδας.

1.6. Επιπρόσθετα, οι συνάδελφοι δεν θα συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας, από τη στιγμή που αυτές πραγματοποιούνται εκτός σχολείου και σε χρόνο που υπερβαίνει εκείνο της λειτουργίας των σχολείων.

1.7. Η συμμετοχή των συναδέλφων και των σχολείων σε δραστηριότητες των οικολογικών σχολείων επιτρέπεται, νοουμένου ότι οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα περιορίζεται στα πλαίσια του χώρου και του χρόνου λειτουργίας των σχολείων.

2. Όπως διευκρινίστηκε και με προηγούμενες εγκυκλίους της Οργάνωσης, από τα μέτρα εξαιρούνται :

- Η συνάντηση – επαφή του Διευθυντή με τη Σχολική Εφορεία, νοουμένου ότι γίνεται σε εργάσιμο χρόνο.

- Η συμμετοχή στην Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του οικείου Συνδέσμου Γονέων.

Διευκρινίζεται ότι ο συντονισμός μεταξύ των διευθύνσεων των σχολείων και των οικείων συνδέσμων γονέων, για όσο διαρκούν τα μέτρα, θα πρέπει να γίνεται σε εργάσιμο χρόνο.

Το Δ.Σ αποφάσισε, περαιτέρω, να κλιμακώσει την αντίδρασή του για το Α΄ και το Β΄ πακέτο μέτρων (κοινωνικές παροχές), καθώς επίσης και για τα επαπειλούμενα νέα μέτρα (ΑΤΑ), εφαρμόζοντας πρόσθετα απεργιακά μέτρα, την έκταση, τη μορφή και το είδος των οποίων θα καθορίσει σε επόμενο στάδιο. Ως πρώτη αντίδραση, αποφάσισε, εντούτοις, την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας των μελών του Δ.Σ. και των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, με κινητοποίηση σε απογευματινό χρόνο, η ημερομηνία της οποίας και θα ανακοινωθεί αργότερα.

Εξάλλου, το Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να καθορίσει, σε προσεχή συνεδρία του, τον τρόπο και το χρόνο εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης αποφυγής αγοράς προϊόντων από τους εκπαιδευτικούς (μποϋκοτάζ αγοράς), όπως και τον τρόπο υλοποίησης του μέτρου της συμβολικής κατάθεσης Εκλογικών Βιβλιαρίων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Π.Ο.Ε.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου