Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τρεις μέρες κράτηση στον κ. Μιχάλη Σαρρή: Κάτι δεν πάει καλά με τη σύλληψη

Ως ύποπτος για το αδίκημα της «παρά φύση σχέσης» συνελήφθηκε το βράδυ (λίγο μετά τις 11) της Πέμπτης στην κατεχόμενη Λευκωσία ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος την Παρσκευή το πρωί οδηγήθηκε στο «επαρχιακό δικαστήριο» κατεχόμενης Λευκωσίας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «αστυνομία» υπέδειξε ότι εναντίον του κ. Σαρρή διερευνάται αν έχει διαπράξει το προαναφερθέν αδίκημα (στο ψευδοκράτος οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις διώκονται με ποινές μέχρι και πενταετούς φυλάκισης) και ζήτησε την τριήμερη κράτηση του πρώην υπουργού. Από την πλευρά του κ. Σαρρή, ο δικηγόρος του Λεβέντ Κιζιλντουμάν έφερε ένσταση μεταξύ άλλων και στο αίτημα της κράτησης, ωστόσο το «δικαστήριο» διέταξε την τριήμερη κράτηση του με την ολοκλήρωση της οποίας ο κ. Σαρρής θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του.

Η σύλληψη του κ. Σαρρή (συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο Τ/Κ Μαχμούτ Μπασαρίρ και τον νεαρό έποικο Μεχμέτ Καχραμάν) έγινε μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η «αστυνομία» στην οικία του Μπασαρίρ στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία (στην οδό Ρεσατιγιέ 56). Από την έφοδο της «αστυνομίας», σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται η κατηγορία εναντίον του κ. Σαρρή. Ο Μπασαρίρ δήλωσε στο «δικαστήριο» ότι εργάζεται σε εταιρεία του κ. Σαρρή στις ελεύθερες περιοχές ενώ ο Καχραμάν είναι αυτός που ισχυρίζεται την «παρά φύση σχέση». Τ/κ νομικοί κύκλοι πάντως που γνωρίζουν τα της υπόθεσης ανέφεραν στον «Π» ότι η κατηγορία που διερευνάται κατά του κ. Σαρρή πολύ δύσκολα θα σταθεί στο «δικαστήριο».

Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι η «αστυνομία» δεν είχε εξασφαλίσει ένταλμα έρευνας στην οικία του Μπασαρίρ (γεννούνται εύλογα ερωτήματα για το πως η «αστυνομία» αποφάσισε την έφοδο) ενώ την ίδια στιγμή η «αστυνομία» δεν διαθέτει στα χέρια της, όπως μας ανέφεραν, στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του έποικου Καχραμάν (δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας).

Ακόμα και στην περίπτωση που το «δικαστήριο» αποφανθεί ότι υπάρχει το αδίκημα της «παρά φύσης σχέσης», η τ/κ οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων προτίθεται να αμφισβητήσει ως απαρχαιωμένη τη σχετική «νομοθεσία» του ψευδοκράτους η οποία αντίκειται και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο με το οποίο εναρμονίζεται το ψευδοκράτος.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, επιβεβαίωσε τα όσα μεταδίδονταν από τα κατεχόμενα περί κράτησης του κ. Σαρρή. Ερωτηθείς για τις πληροφορίες από τα κατεχόμενα περί ερωτικού αδικήματος με συμμετοχή ανηλίκου είπε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα έχει επικοινωνήσει ο Ε/Κ - Μέλος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα με τον Αξιωματικό - Σύνδεσμο Αρχηγείου Αστυνομίας και μας ενημέρωσε».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
15/10/2011 - 11:01
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου