Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δάσκαλοι: Συνεχίζουν τις αντιδράσεις

Την κλιμάκωση των αντιδράσεών του αποφάσισε σε συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ.

Στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι αποφάσισε «να κλιμακώσει την αντίδρασή του για το Α΄ και το Β΄ πακέτο μέτρων (κοινωνικές παροχές), καθώς επίσης και για τα επαπειλούμενα νέα μέτρα (ΑΤΑ), εφαρμόζοντας πρόσθετα απεργιακά μέτρα, την έκταση, τη μορφή και το είδος των οποίων θα καθορίσει σε επόμενο στάδιο».

Ως πρώτη αντίδραση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, με κινητοποίηση σε απογευματινό χρόνο, η ημερομηνία της οποίας και θα ανακοινωθεί αργότερα.

Εξάλλου, το Συμβούλιο σε προσεχή συνεδρία του, θα αποφασίσει σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της οργανωμένης αποφυγής αγοράς προϊόντων από τους εκπαιδευτικούς (μποϋκοτάζ αγοράς), όπως για τη συμβολική κατάθεση των Εκλογικών Βιβλιαρίων.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔ εμμένει στα μέτρα που είχε εξαγγείλει σχετικά με την αποχή των δασκάλων από εξωδιδακτικές δραστηριότητες, ύστερα κι από την εξαγγελία της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τη λήψη του επιδόματος τέκνου και της φοιτητικής χορηγίας.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ εμμένει στην απόφασή του όπως οι δάσκαλοι «περιορίζονται στη δουλειά τους και εκτελούν εκείνα, μόνο, τα καθήκοντα που απορρέουν από τα Σχέδια Υπηρεσίας της θέσης τους ή από τους ισχύοντες Κανονισμούς Λειτουργίας Σχολείων».

Οπως αναφέρεται, οι δάσκαλοι δεν θα μετέχουν σε κανένα συνέδριο ή σεμινάριο ή πρόγραμμα επιμόρφωσης που πραγματοποιούνται εκτός του σχολείου τους, όπως επίσης δε θα συμμετέχουν στην οργάνωση ή την πραγματοποίηση κοινωνικών δραστηριοτήτων, δημοτικών ή κοινοτικών εκδηλώσεων, εκδηλώσεων άλλων φορέων, παρελάσεων κ.λπ.

Ταυτόχρονα δε θα πραγματοποιούν σχολικές εκδηλώσεις ή άλλες δραστηριότητες, με τη συμμετοχή παιδιών, σε μη εργάσιμο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των σχολείων η ΠΟΕΔ επιμένει στη μη πραγματοποίησή της. Οπως διευκρινίζεται, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή «δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε σε πρωινό χρόνο και σε καμιά περίπτωση με τη συμμετοχή γονιών».

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι σχολικές εκδρομές και επισκέψεις θα διεξάγονται όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες κανονισμούς, οι νεοπροαχθέντες διευθυντές δεν θα συμμετάσχουν στο σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας, ενώ όσοι δάσκαλοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης μεντόρων και νεοεισερχομένων δεν θα το παρακολουθήσουν και θα περιοριστούν στη στήριξη που θα τους παρασχεθεί εντός της σχολικής μονάδας.

Στα μέτρα της ΠΟΕΔ περιλαμβάνεται και η μη συμμετοχή των δασκάλων στις εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες των οικολογικών σχολείων επιτρέπεται, «νοουμένου ότι οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα περιορίζεται στα πλαίσια του χώρου και του χρόνου λειτουργίας των σχολείων».

Σύμφωνα και με προηγούμενες εγκυκλίους της Οργάνωσης, από τα μέτρα εξαιρούνται η συνάντηση – επαφή του Διευθυντή με τη Σχολική Εφορεία, νοουμένου ότι γίνεται σε εργάσιμο χρόνο, και η συμμετοχή στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του οικείου Συνδέσμου Γονέων. Διευκρινίζεται ότι ο συντονισμός μεταξύ των διευθύνσεων των σχολείων και των οικείων συνδέσμων γονέων, για όσο διαρκούν τα μέτρα, θα πρέπει να γίνεται σε εργάσιμο χρόνο.

14/10/2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ: InBusinessNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου