Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Στόχος του κράτους η δημιουργία πάρκων


 Η δημιουργία πάρκων αποτελεί στόχο του κράτους γιατί εντάσσεται στις αρχές της ευρύτερης πολιτικής του για αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Πάρκου της οδού Προποντίδος, στη Λακατάμεια, ο κ. Αλετράρης είπε ότι η πρωτοβουλία του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Λακατάμειας ''για διαμόρφωση αυτού του χώρου σε πάρκο, που θα συμβάλει στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά συνάμα και στη γνωριμία με την κυπριακή φύση, είναι άξια συγχαρητηρίων'' και πρόσθεσε ότι ''στις μέρες μας, όπου ο πληθυσμός μαζεύεται στις πόλεις, σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή και τις σύγχρονες πρακτικές εργασίας, τα μικρά αστικά και περιαστικά δάση αποκτούν σημαντική αλλά και ξεχωριστή αξία''.

''Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για την ευημερία των κατοίκων μιας περιοχής, θα παραχωρήσουμε στον Δήμο Λακατάμειας δωρεάν δενδρύλλια τα οποία θα δοθούν από το Τμήμα Δασών για δενδροφύτευση και εμπλουτισμό του πρασίνου του Πάρκου της οδού Προποντίδος'', είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

Τέλος, ο κ. Αλετράρης διαβεβαίωσε ότι ''η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θα βρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης σε τέτοιες ωραίες πρωτοβουλίες και σταθερός αρωγός σε έργα που προάγουν την επαφή με την φύση, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του πληθυσμού μας και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τους φυσικούς μας πόρους''.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "SIGMALIVE"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου