Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Χριστόφιας: «Στόχος μας η πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών»

«Διεκδικώ και απολαμβάνω τα δικαιώματα μου στην πολυχρωμία», το σύνθημα της φετινής εκδήλωσης με την ευκαιρία της επετείου από την υιοθέτηση της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού.


«Η πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών αποτελεί μια από τις τρεις προτεραιότητες πολιτικής στην Εθνική μας Στρατηγική», ανέφερε απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χαιρετισμό του στο πλαίσιο εκδήλωσης για την 22η επέτειο από την υιοθέτηση της σύμβασης του παιδιού.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε σε τρεις άξονες:

Τη στήριξη και ενδυνάμωση της οικογένειας και την προστασία του παιδιού.

Την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, και

Την επιδοματική πολιτική για τις οικογένειες με παιδιά.

Ιδιαίτερη σημασία είπε, αποδίδεται στην πολιτική προληπτικής στήριξης της οικογένειας.

Παρέχεται, συμπλήρωσε, οικονομική και τεχνική βοήθεια προς τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις εθελοντικές οργανώσεις για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών φροντίδας παιδιών σε τοπικό επίπεδο. Στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της κυβέρνησης, να στηρίξει την οικογένεια μέσα από τη βελτίωση και επέκταση παροχών ή δομών για την εναρμόνιση των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, με το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κατέχουν αναβαθμισμένο ρόλο.

Η πλήρης, όμως, αποκατάσταση των δικαιωμάτων του παιδιού στον τόπο μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επίλυση του κυπριακού προβλήματος που θα απαλλάξει τα παιδιά της Κύπρου από το αίσθημα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας και που θα διασφαλίσει βασικά δικαιώματα όπως είναι αυτό της ελεύθερης διακίνησης στην ίδια τους την πατρίδα, ως ισότιμοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "SIGMALIVE"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου