Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τα «μυστικά» από τη συνάντηση Πέρες-Xριστόφια

Τα «μυστικά» από τη συνάντηση Πέρες-Xριστόφια


Αποκαλυπτικές πληροφορίες για το τι λέχθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Προεδρικό

Πολύ σημαντικές οι πληροφορίες για το τι λέχθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες, τόσο για τις συμφωνίες που δεν θα δουν επισήμως, για την ώρα τουλάχιστον, το φως της δημοσιότητας όσο και για τα αιτήματα των Ισραηλινών σε σχέση με την ενεργειακή συνεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα θα υπάρξει υπογραφή και νέων συμφωνιών που επετεύχθησαν μεταξύ των δύο πλευρών.

ΟΙ "ΜΥΣΤΙΚΕΣ" ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΣΑΝΤ - ΚΥΠ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Η παρουσία των ανθρώπων της Ντέλεκ στην αντιπροσωπεία δεν είναι τυχαία. Το Ισραήλ θέλει συνεργασία με την Κύπρο και συγκεκριμένα μέσω της εν λόγω εταιρείας. Πιο αναλυτικά, οι Ισραηλινοί επιθυμούν εφαρμογή του μοντέλου που ισχύει και στην περίπτωση των δικών της οικοπέδων. Δηλαδή συμμετοχή 30% στο οικόπεδο 12.

Πηγή από το προεδρικό τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμη να δώσει απάντηση επ' αυτού.

Εξάλλου, οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να φέρνουν το αέριο τους στην Κύπρο και το τερματικό που θα δημιουργηθεί, να το υγροποιούν και ακολούθως να το διοχετεύουν στις αγορές. Αυτό είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο δουλεύουν οι ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα. Τέλος, πηγή από το Προεδρικό αποτιμώντας συνολικά τα αποτελέσματα των συνομιλιών, ανέφερε πως μέσω της πρότασης Πέρες για κοινή επιτροπή που θα καταστεί γέφυρα της ΕΕ με την Μέση Ανατολή, αναβαθμίζεται σημαντικά ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου