Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Τρισάγιο στη μνήμη εννέα πεσόντων πυροβολητών στην τουρκική εισβολή


 Στο Μνημείο Πεσόντων εντός του χώρου των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου


Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Οι πληγές της τουρκικής εισβολής παραμένουν νωπές, με την τουρκική κατοχή σημαντικού τμήματος του εδάφους της Κύπρου να συνεχίζεται.


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού τιμούν τη μνήμη των εννέα πεσόντων Υπαξιωματικών και Οπλιτών Πυροβολητών που θυσιάστηκαν ηρωικά στις 20 Ιουλίου 1974 με τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, στις 10 π.μ., στο Μνημείο Πεσόντων, το οποίο ανεγέρθηκε στο χώρο των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου, εκεί όπου έπεσαν μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.


Η ανέγερση του Μνημείου έχει σημαντική ιστορική και συμβολική αξία, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή έδρευε το στρατόπεδο δύο Μονάδων του Πυροβολικού: της 184ΠΠΠ και της 185ΜΠΠ. Στις 20 Ιουλίου 1974, κατά την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής, το στρατόπεδο δέχθηκε επιθέσεις από την τουρκική αεροπορία που επέφεραν το θάνατο των εννέα Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών.


Το Τρισάγιο θα τελεσθεί παρουσία Πολιτειακών αξιωματούχων και στρατιωτικής ηγεσίας, των Πρυτανικών Αρχών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των οικογενειών των πεσόντων. Μετά το πέρας του τρισαγίου θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραστείτε, παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ μέχρι τις 18/07/2024.

Δήλωση συμμετοχής.


Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22894347/22894344


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: PaideiaNews


Σχετικό βίντεο για τα γεγονότα της θυσίας τους εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου