Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Παρουσίαση δίγλωσσης ανθολογίας διηγημάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού εξέδωσαν δίγλωσση ανθολογία με τίτλο «Διηγήματα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων / Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk Öykü Antolojisi», στα πλαίσια της υλοποίησης του στόχου για περαιτέρω αλληλογνωριμία των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων μέσω της λογοτεχνίας.

Η ανθολογία περιλαμβάνει διηγήματα 44 Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων συγγραφέων. Όλα τα διηγήματα δημοσιεύονται και στις δύο γλώσσες, ελληνικά και τουρκικά.

Η παρουσίαση της ανθολογίας θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2014, στις 6:30 μ.μ. στο Σπίτι της Συνεργασίας (απέναντι από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Ανδρούλλα Βασιλείου. Θα ακολουθήσουν εισαγωγικές ομιλίες από την Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργό κα Νάντια Στυλιανού, τον Καθηγητή Γαλλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιάννη Η. Ιωάννου και τον ποιητή και πεζογράφο κ. Mehmet Kansu, εκ μέρους της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Πρόγραμμα Επιχορήγησης για τη Μετάφραση και Έκδοση Έργων της Τουρκοκυπριακής Γραμματείας στην Ελληνική Γλώσσα και Έργων της Ελληνικής Γραμματείας της Κύπρου στην Τουρκική Γλώσσα.

Την ανθολογία θα παρουσιάσουν ο ποιητής και συγγραφέας κ. Γιώργος Μολέσκης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου κ .Niyazi M. Kızılyürek.

Η εκδήλωση θα είναι δίγλωσση (ελληνικά-τουρκικά) με ταυτόχρονη μετάφραση από τη μια γλώσσα στην άλλη.

Η ανθολογία θα διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €15. Μετά την εκδήλωση, θα διατίθεται στα βιβλιοπωλεία στην ίδια τιμή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: INEWS.COM.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου