Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο κοστίζει ένας καφές;


ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Πόσο κοστίζει ένας καφές;

Μεγάλες είναι οι διαφορές τιμής που καλείται να πληρώσει ο Κύπριος καταναλωτής σε υποστατικά στην Κύπρο σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμοκαταλόγων που αναρτήθηκε την Παρασκευή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΟΤ.

Ενδεικτικά, με 1,00 μόλις ευρώ μπορεί κανείς να απολαύσει κυπριακό καφέ σε κάποια υποστατικά στη Λευκωσία, τη Σωτήρα και τη Γεροσκήπου, ενώ σε υποστατικό στη Λεμεσό κοστίζει 3,85.

Για όσους προτιμούν το φραπέ προσφέρεται η περιοχή Αμμοχώστου, με κέντρο αναψυχής στην Κάτω Δερύνεια να το προσφέρει στα 1,50 ευρώ, αντίθετα η τιμή του φραπέ στο ίδιο υποστατικό της Λεμεσού στοιχίζει πάνω από το διπλάσιο στα 5,70 ευρώ.

Στη Λευκωσία το φραπέ κυμαίνεται μεταξύ 2,00 ευρώ και 4,50 ευρώ. Στη Λεμεσό μεταξύ 2,40 και 5,70. Στη Λάρνακα μεταξύ 2,50 και 4,50. Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου μεταξύ 1,50 και 3,50. Στην Πάφο μεταξύ 2,50 και 4,00.

Εκτός από τον παραδοσιακό κυπριακό και το φραπέ ο κατάλογος του παρατηρητηρίου του ΚΟΤ συμπεριλαμβάνει τις τιμές των κέντρων για νερό, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, εσπρέσο, καπουτσίνο, καφέ φίλτρου, τσάι και αναψυκτικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, είναι κέντρα αναψυχής διαφόρων κατηγοριών, καταταγμένα από τον ΚΟΤ,  τα οποία βρίσκονται εντός αστικών περιοχών, συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό πελατών και μεγάλο μέρος του κύκλου εργασιών τους προέρχεται από πωλήσεις ροφημάτων ειδών καφέ.

Προστίθεται επίσης ότι οι τιμές που συμπεριλαμβάνονται είναι ορθές κατά την 10η Δεκεμβρίου 2012.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις τιμές και τα ονόματα των υποστατικών στις ιστοσελίδες www.visitcyprus.biz και www.visitcyprus.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου