Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Εξήγγειλε υποψηφιότητα ο Αναστασιάδης


Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας εξήγγειλε επίσημα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.
Μιλώντας από το βήμα του 14ου συνεδρίου του Δημοκρατικού συναγερμού ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε ότι νοιώθει ικανός να ηγηθεί της μεγάλης πορείας για μια επανενωμένη Κύπρο, απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής, η οποία θα εγγυάται τη δημιουργική και ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της.
Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμα ότι τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια, απέδειξαν ότι το ΑΚΕΛ αδυνατεί να χειριστεί τα προβλήματα και τις προκλήσεις της σημερινής εποχής, και να ανταποκριθεί στα σύγχρονα οράματα της κοινωνίας.
 Αναφερόμενος στο κυπριακό, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον του τόπου, και κάλεσε τον πρόεδρο Χριστόφιας να συνειδητοποιήσει ότι η διαπραγματευτική του ομάδα χρειάζεται πραγματική ενίσχυση.
Διερωτήθηκε επίσης αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύει πως με ένα- δύο συνεργάτες του, μπορεί να αντεπεξέλθει απέναντι στην Τουρκική διπλωματική μηχανή.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμα ότι απαιτείται αποκατάσταση του κύρους του εθνικού συμβουλίου, υποεπιτροπή του οποίου θα ετοιμάσει με την βοήθεια εμπειρογνωμόνων, συνολικό πλαίσιο λύσης.
Πρόσθεσε ότι η μέχρι σήμερα οδυνηρή εμπειρία από την στάση του προέδρου Χριστόφια υπαγορεύει την ανάγκη για διορισμό διαπραγματευτή εγνωσμένου νομικού κύρους ο οποίος θα πλαισιώνεται από ισχυρή ομάδα εμπειρογνώμων. 

 Άμεση ήταν η απάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.
Μιλώντας από το αεδρόμιο Λάρνακας, ο κύριος Κυπριανού διερωτήθηκε αν η πρόωρη όπως την χαρακτήρισε, εξαγγελία της υποψηφιότητας Αναστασιάδη συνιστά υπεύθυνη στάση και αν βοηθά την Κύπρο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει ενώπιον της.
Ο κύριος Κυπριανού κάλεσε τον κυπριακό λαό να αποφασίσει αν μπορεί να εμπιστευτεί τον κύριο Αναστασιάδη τόσο σε ότι αφορά το κυπριακό αλλά και σε ότι αφορά τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.
Ο κυπριακός λαός κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει πώς έχει συμπεριφερθεί ο ΔΗΣΥ τα δέκα χρόνια που ήταν στην εξουσία.


11/02/2012 - 13:27

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου