Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι Ευρωπαίοι δανειστές μας ήξεραν καλύτερα...


Η φωτογραφία είναι παρμένη από το "Nooz.gr"

Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές μας ήξεραν καλύτερα για τα οικονομικά πράγματα του τόπου μας. Γνώριζαν ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος και τις "μαύρες" τρύπες των κυπριακών τραπεζών γι' αυτό και ήταν παντελώς άκαμπτοι στις διαπραγματεύσεις τους με τη δική μας πλευρά.

Η δική μας πολιτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλής των Αντιπροσώπων, τελούσε σε σύγχυση λόγω ελλιπούς ή και λανθασμένης πληροφόρησης για την πραγματική οικονομική κατάσταση των δύο μεγάλων τραπεζών της Κύπρου, και σαν αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος η κυβέρνησή μας δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με την Τρόικα, δηλαδή με ένα τρόπο που πραγματικά θα μπορούσε να βάλει τη χώρα μας σε ένα πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, με την αποφυγή, όσον το δυνατόν, της οικονομικής εξαθλίωσης μέρους των πολιτών αυτού του τόπου και εταιρειών.

Τώρα όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε τον πατριωτισμό μας και ώσπου φτάνουν οι ηθικές μας αξίες, και    αρχές για να κρατηθούμε "ζωντανοί" (εντός και εκτός εισαγωγικών) και ελεύθεροι σ' αυτό τον πολυβασανισμένο και ημικατεχόμενο τόπο.

Είμαστε Έλληνες Κύπριοι και οφείλουμε να σταθούμε σωστά και με γενναιότητα απέναντι στην ιστορία μας και να διαφυλάξουμε αυτή τη μικρή μας πατρίδα από όλους όσους μας πολεμούν και επιβουλεύονται την οικονομική, εθνική, κρατική και ηθική μας υπόσταση. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι μεταξύ μας, αυτά τα δύσκολα χρόνια που μας έρχονται, για να μπορέσουμε  να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας πατρίδα περήφανη, οικονομικά δυνατή και ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου