Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Υποκλοπές Ε/κ στα κατεχόμενα και μετά ...στην ΜΙΤ




Έντονες αντιδράσεις αλλά και πολλά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του Σίγμα, περί εγκατάστασης υπερσύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων από τον Αττίλα, που καταγράφουν τις κινήσεις  Ελληνοκυπρίων, μόλις περάσουν το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.
Η νεοσύστατη υπηρεσία παρακολούθησης στα κατεχόμενα που, όπως αποκάλυψε το Σίγμα, καταγράφει τις κινήσεις χιλιάδων Ελληνοκυπρίων, μόλις αυτοί περάσουν από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, αναμένεται πολύ σύντομα να ενοποιηθεί με το κέντρο συντονισμού πληροφοριών της ΜΙΤ στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες στις οποίες αναφέρεται ο Τουρκικός τύπος σήμερα από αύριο Δευτέρα, με εντολές του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερτογάν, θα αρχίσει τη λειτουργία της η συγκεκριμένη μονάδα στην Τουρκία, την οποία θ' απαρτίζουν 20 πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία σε θέματα πληροφόρησης περί τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η υπηρεσία παρακολούθησης που εδρεύει στα κατεχόμενα και παρακολουθεί και καταγράφει ανεξαιρέτως όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από αύριο Δευτέρα θα διοχετεύει τις πληροφορίες κατ' ευθείας στο κέντρο συντονισμού πληροφοριών της ΜΙΤ με ότι αυτό σημαίνει για τους Ελληνοκυπρίους που επισκέπτονται τα κατεχόμενα.
Όπως αποκάλυψε το Σίγμα, για τις παρακολουθήσεις των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα  έχουν εγκατασταθεί και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία δύο κεραίες υποκλοπών οι οποίες εγκλωβίζουν συχνότητες και οι χειριστές, που είναι Ελληνομαθείς, αξιολογούν από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ποιες θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και ανάλυσης και ποιές θ' απορριφθούν.
Το ιδιαίτερα αναβαθμισμένο τηλεφωνικό κέντρο παρακολούθησης στα κατεχόμενα φιλοξενείται στο λόχο ηλεκτρονικού πολέμου του στρατού κατοχής κοντά στο Μπογάζι Κηρυνείας.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: "CYtoday"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου