Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Υπ. Γεωργίας: Αναγκαίοι οι χώροι πρασίνου σε κατοικημένες περιοχές




Η ανάπτυξη πάρκων στους κατοικημένους χώρους αποτελεί αναγκαιότητα, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια δεντροφύτευσης πάρκου στην οδό Ατλαντίδος και Μαξίμ Γκόρκι, στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό.

''Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη πάρκων στους διάφορους κατοικημένους χώρους, στην ύπαιθρο και στα δάση αποτελεί αναγκαιότητα'', ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Αλετράρης, εξαίροντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Αθανασίου. ΄Οπως είπε, η δημιουργία πάρκων αποτελεί και στόχο της Κυβέρνησης, η οποία ενθαρρύνει και επικροτεί την κάθε προσπάθεια για ενίσχυση του πρασίνου και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

"Τα πάρκα στη σημερινή εποχή, και ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται σε δομημένα περιβάλλοντα,'', είπε ο Υπουργός Γεωργίας, ''στοχεύουν στη σταδιακή δημιουργία ενός δικτύου χώρων πρασίνου και άλλων διευκολύνσεων φιλικών με το περιβάλλον που προσφέρουν ποικιλία ευκαιριών για ξεκούραση, άθληση και αναψυχή αλλά και συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής επαφής μεταξύ των πολιτών, βελτιώνουν, επίσης, την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου με αποτέλεσμα τη δημιουργία αισθήματος ευφορίας και αισθητικής ικανοποίησης του επισκέπτη''.

Ο κ. Αλετράρης είπε ότι το κράτος υποστηρίζει ένθερμα και έμπρακτα κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην επέκταση του πρασίνου μέσα και γύρω από τις πόλεις και τις κοινότητες, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν οι χώροι αυτοί για την ευημερία του σύγχρονου πολίτη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "SIGMALIVE"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου