Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πρώτο μέλημα των γυναικών η λύση


Επιστολή για το Κυπριακό, την ίδια που επέδωσαν προχθές στον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου και απέστειλαν στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, επέδωσαν χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η αντιπροσωπεία της γυναικείας οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση, η πρόεδρος της οργάνωσης και επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Σιμπέλ Σόρακιν, είπε ότι το Κυπριακό είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα και για τις γυναίκες. «Για να βγούμε από αυτή την περίοδο της μη λύσης που βρισκόμαστε, κάνουμε έκκληση και στους δύο ηγέτες να κάνουν πιο αποφασιστικά βήματα και να βρουν μια λύση στη βάση της ομοσπονδίας για τον κυπριακό λαό».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως είπε η κα Σόρακιν, πραγματοποίησαν διάφορες εκδηλώσεις για τη γυναίκα, τα δικαιώματα, την ισότητα των δύο φύλων κ.ά. Αλλά, πρόσθεσε, αυτή η επίσκεψη στον Πρόεδρο Χριστόφια είναι διαφορετική και αφορά το Κυπριακό. ’’Από εδώ καλούμε όλες τις γυναίκες, τις Τ/κ και τις Ε/κ, ελάτε σας παρακαλούμε και ας υψώσουμε τη φωνή μας μαζί γιατί χρειαζόμαστε μια λύση τώρα’’.

Ερωτηθείσα εάν είναι αισιόδοξη σε ό,τι αφορά την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, η κα Σόρακιν απάντησε καταφατικά. ’’Για να φτιάξουμε ένα πιο όμορφο νησί όπου θα μπορούμε να ζούμε μαζί, διεξάγουμε έναν αγώνα για τους «λαούς» (κοινότητες)’’. Γι αυτό το λόγο, συνέχισε, ενθαρρύνουν τους δύο ηγέτες.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΧΑΡΑΥΓΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου