Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ


The Petition

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΣ:

ΑΠΟ: ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος

Λευκωσία, Μάρτιος 2012

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις γύρω απο το ζήτημα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, με την πρόταση νόμου για επέκταση στο 64ο έτος θα έχουν τραγικές κοινωνικές συνέπειες. Οι αρνητικέ αυτές συνέπειες αποκτούν εκρηκτικό χαρακτήρα απο τη στιγμή που επιχειρείται η εφαρμογή του μέτρου αυτού ειδικά και σε μία περίοδο όπου η ανεργία βρίσκεται στο 9,5% και στους νέους στο 20%. Παράλληλα, θεωρούμε το γεγονός ότι τα οικονομικά μέτρα τα οποία πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στοχοποίησαν τη νέα γενιά, και η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος ηλικίας θα την οδηγήσει σε πραγματικό αδιέξοδο.

Ο Φορέας κατά της επέκτασης του ορίου, που εκπροσωπεί χιλιάδες κόσμου, θεωρεί ότι αντικειμενικά μία πιθανή αύξηση περαιτέρω του ορίου θα έχει τις πιο κάτω συνέπειες:

1) Θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους και θα καταδικάσει η Βουλή χιλιάδες απο αυτούς σε μακροχρόνια ανεργία.
2) Η επέκταςη του ορίου αφυπηρέτησης θα οδηγήσει σε συνολική αύξηση της ανεργίας με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις όπως για παράδειγμα η αύξηση της εγκληματικότητας.
3) Η αύξηση της ανεργίας θα οδηγήσει σε πίεση των μισθών των υφιστάμενων προς τα κάτω και καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων αφού η ανεργία θα αξιοποιηθεί πλήρως απο τους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα.
4) Η αύξηση της προσφοράς εργασίας- αύξηση ανεργίας, με βάση το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, θα οδηγήσει σε μείωση των μισθών των νεοεισερχόμενων και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.
5) Η όποια άυξηση του ορίου θα επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά και σε καμία των περιπτώσεων δε θα βοηθήσει στην διόρθωση τους.

Τονίζουμε για κόμη μία φορά την αντίθεση μας στο αντινεανικό αυτό μέτρο, που θα έχει αλυσιδωτές κοινωνικές επιπτωσεις και θα πλήξει το σύνολο της νεολαίας του τόπου μας. Καλούμε τη Βουλή να απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση νόμου για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και θεωρούμε ότι, απο τη στιγμή που οι άμεσα επηρεαζόμενοι απο το μέτρο αυτό, διαφωνούν, τότε θα έπρεπε οι βουλευτές οι οποίοι το προωθούν να αντιμετωπίσουν μα περισσότερη σοβαρότητα και ευθύνη το μαθητικό, φοιτητικό, νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα.

Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας για την εν λόγω συζήτηση στη Βουλή και απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο Φορέα δεν πρόκειται να συνεναίσουμε στην όποια προσπάθεια για αύξηση του ορίου. 

Μαζικοί Φορείς: ΠΟΦΕΝ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ

Οργανώσεις Νεοαλίας: ΕΔΟΝ, ΝΕ.ΔΗ.Κ, ΝΕ.ΟΙ

Φοιτητικές Παρατάξεις: Προοδευτική Κ.Φ, ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση

Συντεχνίες: ΠΕΟ

Οι Οργανώσεις: Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών, Σύνδεσμος Συμβασιούχων και Εκτάκτων, Σύνδεσμος Γυμναστών (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ), Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων (ΑΚΙΔΑ), Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Δημοκρατική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αγώνας (Δασκάλων).

Ανεξάρτητοι Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Πολίτες.

**ΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ e-mail ΣΤΟ

oxisto64o@gmail.com     

Το e-mail σας, θα χρησιμοποιηθεί μόνο για σκοπούς ενημέρωσης σας για τις δράσεις του φορέα και για κανένα άλλο σκοπό (δεν εμφανίζεται στη λίστα υπογραφών)

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου