Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μοναδική επιλογή της ΕΕ η επανένωση της Κύπρου: Απάντηση Φούλε προς Μπαγίς

Η μοναδική επιλογή της ΕΕ είναι η επανένωση της Κύπρου και όλες οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Επίτροπου για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις-Μπαγίς στο Λονδίνο σύμφωνα με την οποία «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι ακόμη και η προσάρτηση του βόρειου τμήματος στην Τουρκία».

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Όπως είπε, η Κομισιόν δεν σχολιάζει μεμονωμένες δηλώσεις πολιτικών εντός και εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο ο μοναδικός στόχος της ΕΕ και η επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και όλες οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενες. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες πλευρές να επικεντρώσουν τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση για να καταλήξουμε σε μια συνολική λύση του Κυπριακού.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "iKypros"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου