Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Έρχεται νέο σοκ: Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα, ο θεσμός των mini jobs

Ερχεται νέο σοκ:  Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα - Τι είναι ο θεσμός των mini jobs

Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.

Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%. Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.

Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.

Αντιγραφή από: "iefimerida"

Με άλμα στα 6.51 στο μήκος η Νεκταρία Παναγή παίρνει το χρυσό μετάλλιο (video)


Δημοσιεύθηκε στις 28 Ιούν 2013

Ο εθνικός μας ύμνος ακούγεται ξανά στην Τουρκία - Χρυσό και για τη Νεκταρία Παναγή!

Με άλμα στα 6.51 στο μήκος η Νεκταρία Παναγή παίρνει το χρυσό μετάλλιο και ο Εθνικός μας ύμνος ακούγεται για άλλη μια φορά στην Τουρκία!

Η Νεκταρία Παναγή χάρισε χθες βράδυ το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες, μετά την επιτυχία της Ελένης Αρτυματά στα 200 μέτρα. Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας υψώνεται στον ουρανό της Μερσίνας στην Τουρκία για 2η φορά.

Αντώνης Ασσιώτης:



Αντιγραφή από: Antonis Ashiotis

Η Ελένη Αρτυματά ύψωσε τη σημαία της Κύπρου στον ουρανό της Μερσίνας (video)



26/06/2013 - Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες πανηγυρίζει η Κύπρος, με την Ελένη Αρτυματά να θριαμβεύει στα 200μ. Το βράδυ της Τετάρτης (26/06) στο στάδιο «Νεβίν Γιανίτ» στη Μερσίνα, η 27χρονη σπρίντερ κυριάρχησε στην κούρσα και με χρόνο 23.18 τερμάτισε πρώτη.

Η Παραλιμνίτισσα αθλήτρια κατέκτησε έτσι το δεύτερο της χρυσό στα 200μ. των Μεσογειακών Αγώνων, μετά απ΄ αυτό του 2009 και τρίτο συνολικά μετάλλιο, αφού πήρε χάλκινο στα 100μ. στην Πεσκάρα.

Η Ραμόνα Παπαϊωάννου τερμάτισε στην 5η θέση του τελικού με χρόνο 23.66, που αποτελεί προσωπική επίδοση --είχε σπάσει την ατομική της επίδοση και στον ημιτελικό.

«Κίνητρο στην Τουρκία»
«Η κατάκτηση του χρυσού μέσα στην Τουρκία ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα», μας είπε στιγμές μετά τον αγώνα η Αρτυματά, τη στιγμή που ακόμη προσπαθούσε να προλάβει την αναπνοή της από την προσπάθεια στον τελικό. Περικυκλωμένη από τους Κύπριους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη, η 27χρονη είπε στις δηλώσεις της: «Ήμουν σίγουρη ότι θα ήμουν στα μετάλλια εδώ, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο εύκολη η πρώτη θέση. Ο πρώτος μου στόχος πλέον είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (σ.σ. στη Μόσχα τον Αύγουστο)».

Μετά τις δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η Αρτυματά δεν χάλασε χατίρι για φωτογραφίες με τους δημοσιογράφους, ενώ δεν ξέχασε ούτε τη συναθλήτρια της Ραμόνα Παπαϊωάννου, την οποία αγκάλιασε.

Η νίκη της Κύπριας σπρίντερ έφερε την κυπριακή σημαία στη μέση του ιστού και τον Εθνικό Ύμνο να παίζει στα μεγάφωνα του τουρκικού σταδίου. Την απονομή στην αθλήτρια έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης.

200μ. -- Τελικός:
Αθλήτρια Χρόνος
1. Ελένη Αρτυματά (Κύπρος) 23.18
2. Λιβάνια Γκρενό (Ιταλία) 23.20
3. Νιμέτ Καρακούς (Τουρκία) 23.40
4. Εστέλα Γκαρσία Βιλάλτα (Ισπανία) 23.65
5. Ραμόνα Παπαϊωάννου (Κύπρος) 23.66
6. Σαμπίνα Βέιτ (Σλοβενία) 23.75
7. Κριστίνα Ζούμερ (Σλοβενία) 23.75
8. Γρηγορία Κεραμιδά (Ελλάδα) 23.99

Εύκολα τον ημιτελικό
Νωρίτερα, η Ελένη Αρτυματά σάρωσε και στον ημιτελικό. Η 27χρονη σπρίντερ έκανε χρόνο 23.59, τερματίζοντας πρώτη στη 2η σειρά, ρίχνοντας μάλιστα και ταχύτητα στα τελευταία μέτρα. Η Ραμόνα Παπαϊωάννου από την πλευρά της με χρόνο 23.77 στον ημιτελικό έσπασε την ατομική της επίδοση, κάτι που θα επαναλάμβανε και στον τελικό. Η 24χρονη αθλήτρια τερμάτισε 3η στην 1η σειρά (περνούσαν οι δύο πρώτες) και πέρασε στον τελικό με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο συνολικά.

* Ο Ιταλός Ντανιέλε Γκρέκο με επίδοση 17.13μ. και με ευνοϊκό άνεμο +1,4 στο τριπλούν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ισοφαρίζοντας την επίδοση Μεσογειακών Αγώνων, που ανήκει στον Κύπριο Μάριο Χατζηανδρέου από τη διοργάνωση στην Αθήνα το 1991.

Αντώνης Ασσιώτης:

Αντιγραφή από: Antonis Asiotis