Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αυτοκτόνησε 15χρονος από τη Λεμεσό - Τον απειλούσε φατρία με αρχηγό 19χρονο


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον πατέρα του 15χρονου που αυτοκτόνησε

26 Απριλίου 2012 από ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ 

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την αυτοκτονία του 15χρονου γιου του, έκανε ο πατέρας μιλώντας στην «Αλήθεια», αναφέροντας μας πως ο γιος του αυτοκτόνησε καθώς φατρία της Λεμεσού απειλούσε πως θα έκανε κακό σε αυτόν και την οικογένειά του. Πιο συγκεκριμένα, βουρκωμένος μας ανέφερε ότι μία συγκεκριμένη ομάδα νεαρών από την Λεμεσό με επικεφαλή 19χρονο, απειλούσαν τον γιο του ότι θα έκαναν κακό στην οικογένειά του εάν δεν τους ξεπλήρωνε το χρέος από την αγορά βεγγαλικών για τις γιορτές του Πάσχα. Η ιστορία συγκλονίζει, και όπως μας ανέφερε ο πατέρας του 15χρονου, ο μικρός άφησε μήνυμα στο φωνοκιβώτιο του πατέρα του λέγοντάς του κατά λέξη: «Φεύγω, δεν θέλω να πάθει κανένας σας κακό».
Αποκάλυψε επίσης ότι η συγκεκριμένη ομάδα πηγαίνει την ώρα των διαλειμμάτων στα σχολεία της Λεμεσού, πουλά ναρκωτικά στα παιδιά και πολλές φορές αναγκάζει τα παιδιά να αγοράζουν ναρκωτικά. Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές, και όπως μας είπε ο πατέρας, αναμένει απαντήσεις από την Αστυνομία αφού σύμφωνα με τον ίδιο η συγκεκριμένη φατρία δεν είναι και τόσο άγνωστη στην κοινωνία της Λεμεσού. Ο μαθητής της Α' Λυκείου την περασμένη Δευτέρα, την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του, μπήκε στο μπάνιο κι αφού έβαλε τη μουσική πολύ δυνατά, στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Καμπανάκι» για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών


Λευκωσία: Στενεύουν τα περιθώρια για λήψη μέτρων για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών. Σε χθεσινή συνάντηση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με τον υπουργό Οικονομικών, άρχισε ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο ΓΓ της ΣΕΚ, Νίκος Μωυσέως, είπε ότι η λήψη μέτρων για τις Κυπριακές Αερογραμμές είναι μονόδρομος.

Υποχρέωση όλων, πρόσθεσε, είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας.

Ο κ. Μωυσέως επέκρινε το Υπουργείο Συγκοινωνιών για τη στάση που τήρησε στη συμφωνία που υπέγραψε με την Ryan Air, αφού, αφού όπως είπε, ο ανταγωνισμός που δημιουργήθηκε είναι σε βάρος των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, τόνισε ότι τα μέτρα για τις Κυπριακές Αερογραμμές θα πρέπει να ληφθούν εντός του μήνα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας.

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι έως ότου βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, θα πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οι αποφάσεις, πρόσθεσε, πρέπει να είναι ριζοσπαστικές και να αντιμετωπίζεται με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της εταιρείας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Ο Φιλελεύθερος"


Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η Τουρκία τρέμει το Κουρδικό, εκβιάζει στο Κυπριακό

Η Τουρκία τρέμει το Κουρδικό, εκβιάζει στο Κυπριακό
Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Γιατί η Τουρκία εκβιάζει, απειλεί και δήθεν βιάζεται για λύση στο Κυπριακό μέχρι την 1η Ιουλίου; Μια πρώτη απάντηση: Εξαιτίας του Κουρδικού! Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που την πιέζει. Το γνωστό δόγμα Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονές της πνέει τα λοίσθια. Ακόμα και με τη Συρία που, μέχρι πριν από έναν χρόνο οι σχέσεις ήταν περισσότερο από φιλικές, σήμερα έφτασαν σε βαθμό εχθρότητας και σχεδόν πολεμικής σύρραξης.

Για να μην αναφερθούμε στην πρωτοφανή ψυχρότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης από το Ιράν προς την Άγκυρα. Πέραν αυτών, η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αρμενία, την Κίνα, ακόμα και με το Αζερμπαϊτζάν. Το Κυπριακό και η Κύπρος θεωρούνται από την Τουρκία ως ο αδύνατος κρίκος, επί του οποίου νομίζει ότι μπορεί να ασκεί πιέσεις, να εκβιάζει και να απειλεί. Γι’ αυτά δεν είναι άμοιρη ευθυνών η ηγεσία της ελληνικής πλευράς, που εδώ και χρόνια έκανε τον καλοπαιδισμό, τις υποχωρήσεις, τις… χημείες και την ιδεολογία, ως επίσημη πολιτική, με την ψευδαίσθηση ότι θα εξημέρωνε το τουρκικό θηρίο.
Η Τουρκία εκβιάζει λύση… χτες, επειδή κατανοεί ότι άλλες, πιο σημαντικές εξελίξεις ενδέχεται να σημειωθούν στα σύνορά της και δεν θα ήθελε και το κυπριακό βαρίδι. Δύο σημαντικά γεγονότα φαίνεται να ανησύχησαν τελευταίως την Άγκυρα. Το πρώτο, ήταν η επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον του προέδρου του αυτόνομου Κουρδιστάν του Ιράκ, Μπαρζανί. Ο Κούρδος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και τον υπουργό Άμυνας, Πανέτα. Το δεύτερο σημαντικό γεγονός ήταν η συνάντηση του Μπαρζανί με τον πρόεδρο της Exxon Mobil, Ρεξ Τίλρεσον, που δήλωσε ότι η εταιρεία του θα μείνει πιστή στη συμφωνία που υπέγραψε με την κουρδική διοίκηση και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Όπως ο Σάββας Καλεντερίδης αναλύει στην αθηναϊκή «Δημοκρατία» (15/4/2012), ο Μπαρζανί, σε ομιλία που έδωσε στο Washington Institute, είπε ότι αν δεν τα βρουν με τη Βαγδάτη, στο θέμα των εσόδων από το πετρέλαιο, τότε η μόνη διέξοδος είναι η καταφυγή σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι Κούρδοι την τύχη της περιφέρειας του Κιρκούκ, που έχει τα περισσότερα κοιτάσματα πετρελαίου άριστης ποιότητας. Ο Μπαρζανί, όπως και ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης, Οτσαλάν, διαμηνύουν στην Τουρκία ότι το Κουρδικό μόνο με ειρηνικά μέσα θα επιλυθεί και ότι αν αυτό ξεφύγει θα καταστεί παγκόσμιο πρόβλημα. Πέρα από το αυτόνομο Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ, υπάρχει Κουρδιστάν στη Συρία και στο Ιράν. Δεν αποκλείεται, σε περίπτωση νέας ανάφλεξης στην περιοχή της Μ. Ανατολής, εξαιτίας της Συρίας, του Ιράν ή άλλων γεγονότων, τα ΝΑ σύνορα της Τουρκίας να είναι από το Αραράτ μέχρι την Αλεξανδρέττα. Δηλ. η Τουρκία προς Νότον θα συνορεύει με το Κουρδιστάν και όχι με τη Συρία!
Δεν γνωρίζουμε πόσο επισταμένα η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση στην περιοχή που, οσημέραι, οξύνεται και καθίσταται ακόμα περισσότερο επικίνδυνη. Η εκεχειρία στη Συρία δεν τηρείται. Το Ιράν βρίσκεται στο στόχαστρο των Δυτικών και του Ισραήλ. Η αραβική άνοιξη μετατράπηκε σε αραβικό χειμώνα με απρόβλεπτες εξελίξεις. Η Αν. Μεσόγειος είναι ο νέος ενεργειακός χώρος για την ΕΕ. Προκαλεί το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών και τη ζήλια της Τουρκίας. Αυτήν ακριβώς την κρίσιμη περίοδο, η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική αδυναμία. Οφείλουν τάχιστα να συμπήξουν αμυντικές συμμαχίες για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που προδιαγράφονται, κυρίως εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ"

Υποστηρικτικά Λογισμικά

Υποστηρικτικά Λογισμικά 
Yποστηρικτικά λογισμικά τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας.
Acrobat Reader - Read pdf documents
Mozilla Firefox - Internet Browser
i-tunes
Windows Media Player
Flash Player
Shockwave



* ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
Microsoft Office SharePoint Designer 2007

* ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

DOWNLOAD FROM "Υπουργείο Παιδείας", Zip archive
Java
WS FTP
7zip
VLC Player
Quicktime Player
DVDVideoSoft Audio Converter
DVDVideoSoft Video Converter
Light Image Resizer
Cd - DVD Burner

DOWNLOAD FROM "Υπουργείο Παιδείας", Zip archive


ΠΗΓΗ: "Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού - Υπηρεσία Διαδικτύου"


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ "Υποστηρικτικά Λογισμικά"

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

"Έφυγε" ο Δημήτρης Μητροπάνος


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Έφυγε" ο Δημήτρης Μητροπάνος





ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:15



Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Δημήτρης Μητροπάνος, ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της σύγχρονης εποχής, έχοντας μεταφερθεί προηγουμένως στο νοσοκομείο με έμφραγμα του μυοκαρδίου.

(Πληροφορίες από Wikipedia): Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά. Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.

Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα». Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας ένα σταθμό στην ελληνική μουσική. Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με την Δήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφούνται ζωντανά και κυκλοφορούν σε διπλό CD δύο μήνες αργότερα. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του ΄80.




Πηγή:www.capital.gr

Παρουσίαση της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα 2011: Το φακελάκι σε περίοδο κρίσης


Παρουσίαση της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα 2011 (3/4/2012)
Το φακελάκι σε περίοδο κρίσης
Ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην πίτα της μικροδιαφθοράς, όπως διαπιστώνεται από την αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς στο Δημόσιο (7,4% έναντι 7,2% το 2010) συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα (3,4% έναντι 4% το 2010), σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα για το 2011, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος κ. Κώστα Μπακούρη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Public Issue κ. Γιάννη Μαυρή.


Η ευρύτερη οικονομική κρίση φαίνεται να επηρεάζει και τα φακελάκια, δεδομένου ότι η φετινή έρευνα καταγράφει μείωση των χρηματικών ποσών της διαφθοράς, με αποτέλεσμα το εκτιμώμενο μέγεθος της διαφθοράς κατά το έτος 2011, να έχει συρρικνωθεί κατά €78 εκατ. (554 εκατ. ευρώ έναντι 632 εκατ. ευρώ το 2010). Εντούτοις, το ποσό που δαπανάται για τη μικροδιαφθορά παραμένει αρκετά υψηλό.

Χωρίς να αποτελεί πλέον έκπληξη ΝοσοκομείαΕφορίες και Πολεοδομίες παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της μικροδιαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα. Ο φετινός τιμοκατάλογος της διαφθοράς διανύει περίοδο εκπτώσεων, δεδομένου ότι τα φακελάκια ξεκινάνε από €100 για μια εγχειρητική επέμβαση, ενώ για τον έλεγχο ή κλείσιμο βιβλίων στις Εφορίες το κατώτατο ποσό έχει πέσει στα €100. Προσφορές στα φακελάκια κάνει και ο ιδιωτικός τομέας, όπου παρατηρείται αισθητή μείωση του μέσου όρου των χρηματικών ποσών της διαφθοράς (από €1.623 το 2010, σε €1.406 το 2011).

Λόγω της σημαντικής αύξησης του δείγματος, η έρευνα του 2011 συμβάλλει στην εξαγωγή συμπερασμάτων τόσο ως προς τη γεωγραφική κατανομή της διαφθοράς όσο και ως προς τα ατομικά χαρακτηριστικά των θυμάτων της διαφθοράς. Η ασκούμενη φορολογική πολιτική –και ειδικότερα το μέτρο συλλογής αποδείξεων- δείχνει να επηρεάζει σημαντικά τις κοινωνικές αντιλήψεις σχετικά με τη μικροδιαφθορά, δεδομένου ότι για πρώτη φορά και σε μαζική έκταση, οι ερωτώμενοι εκλαμβάνουν τη μη-έκδοση αποδείξεων στις συναλλαγές τους ως περιστατικό διαφθοράς. Επιπρόσθετα, φαίνεται να υπάρχει μια μικρή ακτίνα φωτός ως προς την ενεργοποίηση των πολιτών: σημαντικό ποσοστό ερωτηθέντων (25,3% για το δημόσιο και 21,6% για τον ιδιωτικό τομέα) δηλώνουν ότι αρνήθηκαν να καταβάλλουν τα ζητηθέντα ποσά.

Η έρευνα σκιαγραφεί το κοινωνικό προφίλ των θυμάτων της μικροδιαφθοράς (σε ποσοστό 22,2% των ερωτηθέντων): πρόκειται, κυρίως, για άνδρες ηλικίας 45-54 ετών, απόφοιτοι Ανώτερης Εκπαίδευσης, που ζουν στην Περιφέρεια Αττικής, αυτοαπασχολούμενοι, ή εργοδότες.

Ο κ. Κώστας Μπακούρης κατά τη συνέντευξη τύπου, τόνισε: «η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς προωθεί την ευρεία κατοχύρωση, εφαρμογή και προστασία του θεσμού των καταμηνυτών της διαφθοράς (γνωστών και ως whistle-blowers) ώστε οι πολίτες από συνένοχοι να γίνουν πολέμιοι, καταγγέλλοντας τη διαφθορά».


Ταυτότητα της έρευναςΦέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια εκπόνησης της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα (από το 2007), η οποία αναδεικνύει το μέγεθος της μικρο-διαφθοράς που επιβαρύνει το ελληνικό νοικοκυριό. Η φετινή έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα κύματα στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011, χρησιμοποιεί δομημένο ερωτηματολόγιο σε δείγμα 12.000 ατόμων . Η συγκριτική ανάλυση και διαχρονική αξιολόγηση των δεδομένων αποδεικνύει την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της έρευνας και την καθιστά ένα σημαντικό επιστημονικό εργαλείο. Η Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα 2011 υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Διενέργεια Ολοκληρωμένης Εθνικής Έρευνας για τη διαφθορά» που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του ΕΣΠΑ.

Για την αναλυτική παρουσίαση της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά 2011, πιέστε εδώ 
Για την ομιλία του κ. Κώστα Μπακούρη κατά τη Συνέντευξη Τύπου, πιέστε εδώ

Για την παρουσίαση του κ. Γιάννη Μαυρή κατά τη Συνέντευξη Τύπου, πιέστε εδώ 


ΠΗΓΗ: "transparency.gr"

Η συνενοχή του διπλανού


ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ: pressgr.com
του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη
Πριν από μερικά χρόνια θα περνούσε, σχεδόν, απαρατήρητη, η ετήσια έκθεση για την διαφθορά της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια». Σήμερα όμως, τα στοιχεία σοκάρουν, αφού εν μέσω πολύπλευρης κρίσης, το ενδημικό αυτό στοιχείο όχι μόνο του δημόσιου τομέα, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, δείχνει να είναι το μόνο που αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου.
Το «φακελάκι», το «γρηγορόσημο», το «μπαχτίσι», το «λάδωμα», αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη συναλλαγή των πολιτών με τον δημόσιο τομέα. «Ταπεινοί» δημόσιοι υπάλληλοι αποδεικνύονται κάτοχοι τεράστιων περιουσιών, τις οποίες δεν δικαιολογούν τα σεμνά τους εισοδήματα. Γιατροί, υπάλληλοι πολεοδομίας, εφοριακοί κλπ φέρονται ως πρωταγωνιστές σκανδάλων που τείνουν να πάρουν την μορφή τσουνάμι. 

Εδώ και σαράντα, σχεδόν, χρόνια, η κατάσταση αυτή είναι γνωστή σε όλους. Ο καθένας από εμάς μπορεί να διηγηθεί περιστατικά διαφθοράς, στα οποία είτε πρωταγωνίστησε ως θύμα είτε ως αυτόπτης μάρτυρας. Ορισμένοι μπήκαν στον κόπο να τα καταγγείλουν, αλλά με πικρία διαπίστωσαν πως οι ένοχοι παρέμειναν ατιμώρητοι, ενώ οι ίδιοι, πολλές φορές, βρέθηκαν στη δυσχερή θέση να αντιμετωπίσουν την κατακραυγή και τον ψόγο του περιβάλλοντός τους, με το συνηθισμένο επιχείρημα «εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα;». Μέσα με την ημέρα, περιστατικό με το περιστατικό, στην ελληνική κοινωνία διαμορφώθηκε ένα πλέγμα συνενοχής, της συνενοχής του διπλανού δια της σιωπής, της ανοχής, του δε βαριέσαι. 

Παράλληλα, οι οργανωμένες συντεχνίες, αυτός ο πραγματικός στρατός κατοχής και καταδυνάστευσης της ελληνικής κοινωνίας, είχε φροντίσει με την βοήθεια του πολιτικού συστήματος, να δημιουργήσει ένα νομοθετικό πλέγμα, κύριος σκοπός του οποίου ήταν να παραμένουν ανέγγιχτοι οι ένοχοι. Τα υπηρεσιακά συμβούλια, με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, αποτελούσαν την κολυμβήθρα του Σηλωάμ για τους διεφθαρμένους, οι οποίοι όχι μόνο αθωώνονταν αλλά επέστρεφαν με δόξα και τιμή και έπαιρναν και προαγωγές ως αδίκως διωχθέντες. 

Την ίδια στιγμή, πρωτοστατούντων των συνδικαλιστικών ενώσεων πολλών κλάδων, οι αναγκαίοι εκσυγχρονισμοί του δημόσιου τομέα παραπέμπονταν στις ελληνικές καλένδες, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός και η σύλληψη της διαφθοράς να καθίσταται δυσχερής. 

Όλα αυτά, βεβαίως, γίνονταν με την κάλυψη των παραπάνω, από τους πολιτικούς τους προστάτες και εργοδότες. Η συμπαιγνία πολιτικών – συνδικαλιστών και εξωνημένων δημοσίων υπαλλήλων, ήταν και παραμένει το καρκίνωμα που τρώει τις σάρκες αυτής της κοινωνίας. Ένα καρκίνωμα που έχει προσβάλει όλες τις ζωτικές λειτουργίες της και την οδηγεί στον αφανισμό. 

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η διαφθορά στον δημόσιο τομέα έχει ένα κόστος 10 δισεκατομμυρίων ευρών ετησίως. Το κόστος αυτό το καταβάλει στο ακέραιο ο ελληνικός λαός, ακόμη και κάτω από αυτές τις δυσχερείς συνθήκες που δημιούργησε η κρίση. Τα κόμματα, τα συνδικάτα, οι φορείς, πέραν των αυτονόητων και τετριμμένων ανακοινώσεων καταδίκης και των γνωστών ευχολογίων, δεν έχουν κάνει τίποτα για να εμποδίσουν ή, έστω, να περιορίσουν την διαφθορά. Κατανοητό. Αν το κάνουν θα χάσουν τους «πελάτες» τους.

Το θέμα της διαφθοράς όμως, δεν αφορά μόνο στο πολιτικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο, αλλά όλους μας. Εφόσον, ο «διπλανός» σιωπά, συμμετέχει στην άδικη πράξη. Εφόσον δεν καταγγέλλει γίνεται συνένοχος. Και αυτή η συνενοχή του διπλανού μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. 


Υ.Γ. Η σκύλευση του αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος, από τα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα, «ευφάνταστους» μα και χολερικούς, ανήθικους «δημοσιογράφους» αλλά και πλήθος «πολιτών», απέδειξε για άλλη μια φορά την κατάσταση βαθιά σήψης που κατατρώγει την ελληνική κοινωνία και τη νεκρική λήθη στην οποία, μονίμως, ξενοδοχείται. Κάποτε στον τόπο τούτο, μπροστά στον θάνατο επικρατούσε η σιωπή, το δέος και ο σεβασμός. Είναι πια καιρός να θυμηθούμε ξανά τα ταφικά έθιμα του πολιτισμού μας. 

ΠΗΓΗ:"athina984.gr"

Συνάντηση Χριστόφια-Κινέζου Πρέσβη με θέμα Κυπριακό και διμερής σχέσεις


Η Κίνα υποστηρίζει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού είπε σήμερα ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Li Guobang, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Πρέσβης της Κίνας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μέσω διερμηνέα, ότι «με τον κ. Πρόεδρο μιλήσαμε για το Κυπριακό και για τις διμερείς μας σχέσεις. Όπως γνωρίζετε η Κύπρος και η Κίνα είναι παραδοσιακά φίλες χώρες. Πέρυσι γιορτάσαμε τα 40 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων. 

Η κινέζικη πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία στις διμερείς μας σχέσεις και το ίδιο και ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Τώρα, οι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται σε ένα ιστορικό στάδιο και θα καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων», είπε ο κ. Guobang.

Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και υπογράμμισε πως «η θέση της Κίνας στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρη και συνεπής. Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κύπρου και υποστηρίζουμε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πιστεύουμε ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων θα συμβάλει σημαντικά στην επανένωση της Κύπρου και στη σταθερότητα στην περιοχή», κατέληξε ο Πρέσβης της Κίνας.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας με τη συνδρομή της Εκκλησίας

Την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τεραστίων διαστάσεων, ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. 

Πρόκειται, όπως είπε, για τον πρώτο ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό που θα κατασκευασθεί στην Κύπρο και θα ανταγωνίζεται την Αρχή Ηλεκτρισμού σύμφωνα με τις πρόνοιες περί ανταγωνισμού που επιβάλλει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Μακαριώτατος είπε ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο και επίκειται η υπογραφή τελικής συμφωνίας. Ο σταθμός θα λειτουργεί αρχικά με μαζούτ, αλλά στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι η Εκκλησία έχει χάσει το 60% των εισοδημάτων της λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν διαθέτει ρευστό, αλλά εκτάσεις γης. Ανακοίνωσε τη δρομολόγηση σειράς επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για μείωση της ανεργίας και εισροή εσόδων στο κράτος. 
Η Εκκλησία, είπε, σκοπεύει να συμβληθεί με ξένες εταιρείες προσφέροντας γη και οι εταιρείες κεφάλαια και τεχνογνωσία.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "Ζούγκλα"

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Επίθεση κατά του ελληνικού στρατοπέδου στην Καμπούλ


Καταιγισμό πυρών από φορητό οπλισμό δέχτηκε το πρωί η περίμετρος του στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν! Η φρουρά αντιδρώντας στην επίθεση πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η κατάσταση στη Καμπούλ είναι έκρυθμη από το πρωί και πυρά και εκρήξεις ακούγονται ειδικά στη περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία, με αποτέλεσμα το προσωπικό να την εκκενώσει. «Ένοπλοι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση σε δύο περιοχές της Καμπούλ, αλλά έχουμε περικυκλώσει την περιοχή και έχουμε αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας ένοπλοι άνδρες έχουν καταλάβει το ξενοδοχείο Star στο κέντρο της πόλης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη βρετανική, την αμερικανική, τη γερμανική και την τουρκική πρεσβεία, το προεδρικό μέγαρο και ένα αμερικανικό στρατόπεδο.
Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες οι ένοπλοι ρίχνουν ρουκέτες από το ξενοδοχείο. Μία από αυτές φαίνεται να έχει πλήξει μια κατοικία στην οποία διαμένουν μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας. Καπνός υψώνεται από το κτίριο αυτό μετά την έκρηξη, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.  Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αφγανικού κοινοβουλίου ρουκέτες έχουν πλήξει την ρωσική πρεσβεία, αλλά και το κτίριο του Κοινοβουλίου. Η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, μετά το επεισόδιο που είναι το σοβαρότερο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί. Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν υπηρετούν 98 Έλληνες στρατιωτικοί.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: "Alitheia Online"

Μήνυμα Προέδρου Χριστόφια για το Πάσχα


Mήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, στο πασχαλιάτικο μήνυμά του, εκφράζοντας την ελπίδα η Ανάσταση, η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου και του λαού της να γίνουν πραγματικότητα.

Η επίτευξη μιας δίκαιης υπό τις περιστάσεις, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, είναι περισσότερο αναγκαία για ολόκληρο τον κυπριακό λαό σήμερα παρά ποτέ, σημειώνει, εκφράζοντας ετοιμότητα για συνέχιση των συνομιλιών.

Το δίλημμα, προσθέτει, δεν είναι μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή μιας άλλης ιδεατής λύσης, αλλά μεταξύ της λύσης ή της καταστροφικής διχοτόμησης.

Ωστόσο, αναφέρει, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς την Τουρκία ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συμβιβαστεί με απαράδεκτες διευθετήσεις.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους μετά την Ακολουθία της Αναστάσεως, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι: "θέλω να απευθύνω μήνυμα αγάπης, φιλίας, συνεργασίας και ενότητας, διότι ο Χριστός μαρτύρησε και Ανέστη, εμείς ακόμα. Η Κύπρος μας, ο λαός μας, σύρουμε στους ώμους το σταυρό του Γολγοθά.

Απευθύνω, λοιπόν, μήνυμα ελπίδας και είμαι σίγουρος ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση - την οποία συντηρεί η επεκτατική Τουρκία, η οποία βρίσκει και συμπαραστάτες στο διεθνή χώρο μεταξύ μεγάλων δυνάμεων - δεν πρόκειται να συνεχιστεί επ’ άπειρον.

Εργαζόμαστε πολύ σκληρά, παρόλο που αντιμετωπίζουμε την αδιαλλαξία της Τουρκίας και σκοπέλους, και είμαι σίγουρος και είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθει η ώρα και της δικής μας λύτρωσης.

Χρόνια πολλά και κάθε καλό σε όλους και όλες. Ενότητα και αγάπη».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: "SigmaLive"

Ευχές για το Πάσχα

Η αφή του Αγίου Φωτός (video)

Το Άγιο Φως πλημμύρισε τον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο κρατώντας δύο δεσμίδες από 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Αναστάσιμο φως στους πιστούς.





«Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός, και δοξάσατε Χριστόν τον Αναστάντα εκ νεκρών». Το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης αναπαρίσταται συμβολικά κάθε χρόνο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου με την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Μια από τις πρώτες αναφορές για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός, βρίσκεται στο οδοιπορικό της Αιθερίας, που αναφέρεται στην περιήγηση μιας μοναχής στους αγίους τόπους κατά τον 4ο ή 6ο αιώνα. Επίσης, σε ένα μακροσκελές γράμμα του κληρικού Νικήτα Βασιλικού που είναι σχετικό με το άγιο φως, χρονολογούμενου το έτος 947 μ.Χ. από τον Χρύσανθο Προύσης.

Στο σήμερα, πριν την τελετή, οι Iσραηλινές αρχές ερευνούν σχολαστικά τον Πανάγιο Τάφο για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει κρυμμένος αναπτήρας, σπίρτα ή κάποιο άλλο μέσο που μπορεί να μεταδώσει φωτιά. Μόλις ο έλεγχος ολοκληρωθεί, οι μοναχοί του Πανάγιου Τάφου σφραγίζουν την πόρτα με μελισσοκέρι.

Ο πολιτικός διοικητής της Ιερουσαλήμ και ο αστυνομικός διευθυντής ελέγχουν τον Πατριάρχη, ο οποίος βγάζει τα αρχιερατικά άμφιά του και μένει με το στιχάριο. Αφού διαπιστωθεί ότι δεν έχει μαζί του κάποιο μέσο μετάδοσης φωτιάς, αποσφραγίζεται ο Πανάγιος Τάφος και ο Πατριάρχης εισέρχεται με τους σβηστούς πυρσούς (δέσμες 33 κεριών).






Σε ολόκληρο τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως δεν υπάρχει ούτε ένα κερί, ούτε ένα καντήλι αναμμένο. Οι πιστοί περιμένουν την αφή του Αγίου Φωτός. Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης προσεύχεται μέσα στον Πανάγιο Τάφο.

Το Άγιο Φως έφθασε και στη Κύπρο με ειδική πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών και βράδυ θα μεταλαμπαδευτεί στους πιστούς σε όλες τις εκκλησίες του νησιού.


Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Κυκλώματα κλέβουν πορτοπαράθυρα από κατοικημένα σπίτια

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι παρόμοια κρούσματα έχουν αυξηθεί τελευταία στη Λευκωσία.

Λευκωσία: Αποθρασύνθηκαν εντελώς τα κυκλώματα που κλέβουν μέταλλα τα οποία πωλούν σε εταιρείες για ανακύκλωση. Έως τώρα έκλεβαν από ανεγειρόμενες οικοδομές, από αυλές σπιτιών, από υποσταθμούς της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρισμού και αλλού. Τώρα άρχισαν να ξηλώνουν και κατοικημένα σπίτια. Απίστευτο, αλλά συμβαίνει! 

Πριν δύο περίπου βδομάδες, μια τέτοια σπείρα χτύπησε στο Γέρι. Μετά από παρακολούθηση κατοικίας και αφού διαπίστωσαν ότι η κατοικία δεν εχρησιμοποιείτο προσωρινά, τη διέρρηξαν και στην κυριολεξία την ξεγύμνωσαν, αφαιρώντας σχεδόν όλα τα αλουμινένια πορτοποράθυρα. Άφησαν μερικά πίσω προφανώς είτε γιατί δυσκολεύτηκαν, είτε γιατί φοβήθηκαν. Η ιδιοκτήτρια της οικίας μιλώντας στον «Φ» είπε ότι υπέστη σοκ μόλις αντίκρισε το σπίτι της με τα έπιπλα εντός εκτεθειμένα και τα ερμάρια ανακατεμένα. Η ίδια ρώτησε τον γείτονά της κατά πόσον αντελήφθη οτιδήποτε, για να την πληροφορήσει ότι κι αυτός είχε πέσει θύμα κλοπής, αφού άγνωστοι αφαίρεσαν εξαρτήματα από το όχημα του. 

Η ιδιοκτήτρια ανέφερε ότι προέβη σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ενώ επειδή αδυνατεί οικονομικά να τοποθετήσει νέα, έβαλε προσωρινά νάιλον για προστασία του περιεχομένου από τη βροχή. Για το θέμα είναι ενήμερος και ο Δήμος της περιοχής.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι παρόμοια κρούσματα έχουν αυξηθεί τελευταία στη Λευκωσία, αφού οι παράνομοι είτε ερχόμενοι από τα κατεχόμενα, είτε διαμένουν εδώ, παρακολουθούν συγκεκριμένους στόχους και όταν αντιληφθούν ότι πρόκειται για ακατοίκητα σπίτια, κτυπούν αστραπιαία. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον «Φ», το βράδυ έχουν παράθυρα και το πρωί δεν υπάρχει τίποτε. Η Αστυνομία καλεί το κοινό όταν αντιλαμβάνεται ύποπτες κινήσεις να το αναφέρει αμέσως ώστε να προστατευθούν περιουσίες.

Στο μεταξύ, ό,τι φανταστεί ο ανθρώπινος νους μπορεί να κλέψουν οι παράνομοι. Σε τοπικούς αστυνομικούς σταθμούς υποβάλλονται αναφορές για απίθανες κλοπές, όπως σούβλες, κυλίνδρους υγραερίου, εξωτικούς παπαγάλους, γεννήτριες, λάστιχα ποτίσματος, μέχρι και καύσιμα από ντεπόζιτα.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: Εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"