Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πώς να βιντεοσκοπήσετε την οθόνη του υπολογιστή σας

Σήμερα θα σας δείξω πώς μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε την οθόνη του υπολογιστή σας, έτσι ώστε όταν θέλετε να δείξετε κάτι από τον υπολογιστή σας να μην τραβάτε με το κινητό αλλά με ένα πρόγραμμα, το οποίο για τη συγκεκριμένη δουλειά είναι κορυφαίο.

Αρχικά κατεβάζετε το πρόγραμμα από εδώ.Στη συνέχεια θα σας ζητήσει να καταβάσετε και το Microsoft .NET Framework 4, πατήστε "ναι" και εγκαταστήστε το και θα συνεχίσει η αρχική μας εγκατάσταση του προγράμματος που θέλουμε.
Μόλις κατεβάσετε το πρόγραμμα ψάξτε στην έναρξη>All programs>Microsoft expression> και θα βρείτε 2 εικονίδια των προγραμμάτων. Μεταφέρετέ τα στην επ.εργασίας και τρέξτε το "Screen Capture". Με αυτό θα σας βγάλει ένα παράθυρο που από εκεί θα κάνετε τις ρυθμίσεις που θέλετε(π.χ. να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο ή όχι).

Μόλις  ξεκινήσετε την εγγραφή(πατώντας το "κόκκινο κουμπί") και τελειώσετε πατώντας stop, θα σας βγάλει 'ενα παράθυρο με 2 επιλογές, "delete" και "send to encoder". Πατάμε τη δεύτερη.

Έτσι θα μας ανοίξει το άλλο πρόγραμμα που κατεβάσαμε. Για να το αποθηκεύσουμε και να το φτιάξουμε σε βίντεο αυτό που τραβήξαμε πριν.

Πατάμε δεξιά στην καρτέλα output>job output και επιλέγουμε που θέλουμε να αποθηκευτεί (συνίσταται η επ. εργασίας).

Μόλις το κάνουμε πολύ απλά πατάμε πάνω αριστερά "file encode" περιμένουμε και... αυτό ήταν! Στην επ.εργασίας μας θα έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος με το βίντεο που τραβήξαμε μέσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορείτε να τραβήξετε ΟΣΑ βιντεο θέλετε με προϋπόθεση να είναι μέχρι 10 λεπτά. Ακόμα βιντεοσκοπείτε μόνο το κομμάτι της οθόνης που προσαρμόζετε εσείς με το κόκκινο παράθυρο.

ΠΗΓΗ: "THANASARAS"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου