Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Συνάντηση Χριστόφια-Κινέζου Πρέσβη με θέμα Κυπριακό και διμερής σχέσεις


Η Κίνα υποστηρίζει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού είπε σήμερα ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Li Guobang, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Πρέσβης της Κίνας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μέσω διερμηνέα, ότι «με τον κ. Πρόεδρο μιλήσαμε για το Κυπριακό και για τις διμερείς μας σχέσεις. Όπως γνωρίζετε η Κύπρος και η Κίνα είναι παραδοσιακά φίλες χώρες. Πέρυσι γιορτάσαμε τα 40 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων. 

Η κινέζικη πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία στις διμερείς μας σχέσεις και το ίδιο και ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Τώρα, οι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται σε ένα ιστορικό στάδιο και θα καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων», είπε ο κ. Guobang.

Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και υπογράμμισε πως «η θέση της Κίνας στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρη και συνεπής. Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κύπρου και υποστηρίζουμε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πιστεύουμε ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων θα συμβάλει σημαντικά στην επανένωση της Κύπρου και στη σταθερότητα στην περιοχή», κατέληξε ο Πρέσβης της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου