Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Στον αστερισμό του ΑΠΟΕΛ! (Video)





Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το συναίσθημα που επικρατεί στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ. Την επόμενη μέρα της επικής πρόκρισης στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όλοι είναι πανευτυχείς και περήφανοι με τις στιγμές που τους χαρίζει η ομάδα τους και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι έκαναν οι ποδοσφαιριστές τους. 


Ωστόσο, είναι λογικό η επιτυχία αυτή να ξεφύγει από τα κυπριακά σύνορα. Σε όλες τις χώρες του κόσμου ο ΑΠΟΕΛ έκλεψε την παράσταση και κέρδισε εκατομμύρια θαυμαστές. Τουλάχιστον μετά το τέλος του αγώνα αλλά και χθες, όλα κινούνταν σε ρυθμούς ΑΠΟΕΛ. Φίλαθλοι πολλών ομάδων (του εξωτερικού) αναρωτιούνταν για το φαινόμενο του ΑΠΟΕΛ και γιατί οι δικές τους ομάδες δεν μπορούν να πετύχουν κάτι τέτοιο. Διαβάσαμε εκατοντάδες σχόλια απλών οπαδών σε ιστοσελίδες, σε blogs και σε διαδιχτυακά forum. Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι τα σχόλια δεν περιορίζονται στο ότι έκανε το θαύμα και προκρίθηκε. Όλοι παραδέχονται πως αυτή η ομάδα έχει την ποιότητα, το πάθος και την οργάνωση που απαιτεί το επίπεδο του Champions League. Και ξανά έμειναν εντυπωσιασμένοι από την απόδοση των παικτών της στο ματς με τη Λιόν. 


Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα να βλέπουμε τέτοιες πορείες από ομάδες του επιπέδου του ΑΠΟΕΛ και που προέρχονται από μικρές χώρες, αλλά αυτό που πέτυχε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι μια μεγάλη πραγματικότητα. Είναι μια ποδοσφαιρική επανάσταση που δίνει δύναμη σε πολλές ομάδες του πλανήτη.


Όσο για το πώς χαρακτηρίζεται από τον διεθνή Τύπο η πορεία του ΑΠΟΕΛ; Με δύο λέξεις: Μαγική και ονειρεμένη.  Σε όποια ιστοσελίδα και να μπει κανείς, αυτό που θα διακρίνει είναι ρεπορτάζ ΑΠΟΕΛ σε περίοπτη θέση. Αν δεν είναι πρώτο θέμα, θα είναι σίγουρα στις τρεις κύριες ειδήσεις. Πολλά και τα άρθρα από επώνυμους δημοσιογράφους του εξωτερικού, πολλά τα μπράβο και από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου. 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου