Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ομιλος Triple Five: Η Κύπρος ιδανική για επενδύσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον επικεφαλής του Ομίλου Triple Five, Ναντέρ Γκερμεζιάν 
Η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις σήμερα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Triple Five(555) Ναντέρ Γκερμεζιάν μετά από συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία κράτησε μια περίπου ώρα, ο κ. Γκερμεζιάν ανακοίνωσε τα σχέδια του Ομίλου για επενδύσεις στην Κύπρο στους τομείς του τουρισμού, των τραπεζών και της ενέργειας.

Ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Χριστόφια, «είμαι ακόμη πιο πολύ πεπεισμένος ότι πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε επενδύσεις στην Κύπρο».

«Αισθάνομαι ότι αυτή είναι μια σωστή και καλή χώρα για επενδύσεις, έστω και εάν η οικονομία είναι λίγο αβέβαιη προς το παρόν. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να σταματήσει κανέναν από το να έρθει εδώ. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι εδώ για να συνεργαστείς μαζί τους», είπε.

Σημείωσε ότι ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς παγκοσμίως, όπως είναι ο τουρισμός, προσθέτοντας πως «πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε τουρίστες με ναυλωμένες πτήσεις από τη βόρειο Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και αλλού».

Αναφερόμενος στα σχέδια του Ομίλου για τον τομέα των τραπεζών, είπε ότι «εξετάζουμε τρία ενδεχόμενα. Το ένα ενδεχόμενο», όπως είπε, «είναι ο Όμιλος να ανοίξει στην Κύπρο παράρτημα μιας εκ των τραπεζών που έχει στη βόρειο Αμερική. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να ιδρύσουμε μια τράπεζα εδώ ή να κάνουμε διευθέτηση με μια από τις τοπικές τράπεζες ώστε να φέρουμε περισσότερες επενδύσεις εδώ», ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι ο Όμιλος δραστηριοποιείται και στον τομέα της ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι ο Όμιλος εταιρειών του περιλαμβάνει πετρελαϊκή εταιρεία, αλλά και τμήμα παροχής υπηρεσιών σε άλλες πετρελαϊκές εταιρείες. «Έχουμε 250 μηχανικούς μόνο σε αυτό το τμήμα, όλοι προσοντούχοι μηχανικοί, γεωφυσικοί», είπε.

Ο κ. Γκερμεζιάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Triple Five είναι σε θέση να συμβάλει στην ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας στην Κύπρο.

«Το άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε στο θέμα των υποδομών εδώ», είπε προσθέτοντας ότι θα εγκαταστήσουν εδώ μεγάλες βιομηχανίες που διαθέτουν όπως είναι η βιομηχανία κατασκευής φορτηγών.

«Μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των αυτοκινητόδρομων και της υποδομής» είπε και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε να μπορέσουμε να επενδύσουμε σε κάποια ομόλογα της Κυβέρνησης της Κύπρου».

Ερωτηθείς αν συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα του φυσικού αερίου σε σχέση με το δεύτερο γύρο αδειοδότησης, ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι δεν συζήτησαν από το θέμα, εκφράζοντας ωστόσο το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στο τομέα αυτό.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι πρόκειται για ένα μεγάλο όγκο επενδύσεων και κατά πόσον θα προχωρήσουν με όλες αυτές τις επενδύσεις, είπε ότι ο Όμιλος είναι αρκετά μεγάλος για να πραγματοποιήσει πολλές απ΄αυτές.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι οι μελέτες για αυτές τις επενδύσεις «άρχισαν εδώ και μήνες».
Ερωτηθείς πότε θα αρχίσουν οι επίσημες διαβουλεύσεις για τις διάφορες επενδύσεις που μελετά, ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι, ήδη «έχουμε αρχίσει διαπραγματεύσεις με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τον τραπεζικό τομέα και εξετάζουμε το θέμα της συμμετοχής μας στον τομέα της ενέργειας».

«Στον τουρισμό, ήδη, αρχίσαμε να βοηθούμε την Κύπρο. Έχουμε μεγάλη πείρα στη βόρειο Αμερική. Στείλαμε τους ανθρώπους μας στην Ευρώπη την περασμένη βδομάδα για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την Κύπρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε τουρίστες με ναυλωμένες πτήσεις από τη βόρειο Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και αλλού».

Σε ερώτηση αν η εταιρεία του πήρε άδεια από την Κεντρική Τράπεζα για ίδρυση τράπεζας στην Κύπρο, ο κ. Γκερμεζιάν απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συζητήσεις για να πάρουμε άδεια».

Ερωτηθείς γιατί επιλέγει την Κύπρο, ο κ. Γκερμεζιάν απάντησε ότι ο λόγος είναι η γεωγραφική θέση της Κύπρου που βρίσκεται μεταξύ της Μέσης Ανατολής και Ευρώπης και πρόσθεσε ότι «έχετε επίσης καλό καιρό εδώ, καλές παραλίες και καλούς ανθρώπους. Εχω στείλει τους ανθρώπους μου εδώ για να μελετήσουν το ζήτημα. Πιστεύω ότι η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες σήμερα για να επενδύσεις».

Σε ερώτηση αν τον ενδιαφέρει το θέμα δημιουργίας καζίνο στην Κύπρο, απάντησε αρνητικά.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν μελέτησε το θέμα επένδυσης σε κυπριακά κρατικά ομόλογα, ανέφερε «ναι, το εξετάζουμε αυτό».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "IKypros"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου