Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αρχίζει η ανέγερση του τερματικού αποθήκευσης καυσίμων (βίντεο)






Αρχίζουν την επόμενη βδομάδα οι εργασίες για την κατασκευή του ιδιωτικού τερματικού αποθήκευσης καυσίμων του ολλανδικού κολωσσού Vitol καθώς και του αγκυροβολίου στην περιοχή Βασιλικού. Το όλο έργο θα αναλάβει η κυπριακή εταιρεία J&P.
  • Κυπριακή κατασκευαστική εταιρεία αναλαμβάνει το έργο
  • Aρχικά 500 με 600 νέες θέσεις εργασίας
  • Η Κύπρος θα καταστεί κέντρο διαμετακόμισης πετρελαιοειδών στην περιοχή
  • Φθηνότερα καύσιμα στην κυπριακή αγορά

To κόστος για την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 220 εκ. ευρώ και οι υπογραφές μεταξύ της VTT Βασιλικού, θυγατρικής εταιρείας της Βιτόλ και της κατασκευαστικής εταιρείας Ιωάννου και Παρασκευαϊδη έπεσαν αργά ψες το βράδυ.

Τα θετικά από αυτή τη συμφωνία είναι ότι την αποπεράτωση του έργου αναλαμβάνει μια κυπριακή εταιρεία. Συνεπώς τα χρήματα για την κατασκευή εισρέουν στην κυπριακή οικονομία.
Επιπλέον θα δημιουργηθούν αρχικά γύρω στις 500 με 600 νέες θέσεις εργασίας, με δυνατότητα να εργοδοτηθούν κυρίως κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι νέες θέσεις εργασίας θα αυξηθούν σε ένα χρόνο και θα φθάσουν τις 1000.
Τέλος η Κύπρος θα καταστεί κέντρο διαμετακόμισης πετρελαιοειδών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η 1η φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, με την κατασκευή του αγκυροβολίου, του κτηρίου Διοικήσεως και των πλείστων εκ των δεξαμενών καυσίμων.

Η δεύτερη φάση του έργου θα περιλαμβάνει κυρίως εξειδικευμένες εργασίες και αναμένεται να ολοκληρωθεί δυόμισι μήνες αργότερα.

Η λειτουργία του τερματικού αποθήκευσης θα αρχίσει μόλις ολοκληρωθεί η 1η φάση του έργου, δηλαδή σε περίπου δυόμισι χρόνια.

O Διευθυντής της εταιρείας VTTV, Γιώργος Παπαναστασίου, μιλώντας στο Sigma είπε ότι η δημιουργία του τερματικού θα συμβάλει στην μείωση της τιμής των καυσίμων.

Ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης μιλώντας στο Sigma έκανε λόγο για στρατηγικής σημασίας επένδυση η οποία θα βάλει την Κύπρο στον διαμετακομιστικό χάρτη. Είπε επίσης ότι θα λειτουργήσει υπέρ του καταναλωτή. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "SigmaLive"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου