Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ανακάλυψη Ινστιτούτου Κύπρου υπόσχεται επίλυση του υδατικού



Κοντά σε μια σπουδαία ανακάλυψη, που ενδεχομένως θα δώσει οριστική λύση στο υδατικό πρόβλημα, προχωρεί το Ινστιτούτο Κύπρου.

Υποθαλάσσια κοιτάσματα ανάβλυσης γλυκού νερού στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, φαίνεται να εντοπίζει κατά την πρωτοποριακή ερευνητική του προσπάθεια το Ινστιτούτο Κύπρου. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό φαίνεται, να εντόπισαν πιθανά σημεία εκροής γλυκού νερού.

Το υποθαλάσσιο γλυκό νερό μπορεί να αποτελέσει εκμεταλλεύσιμο πόρο, που  ενδεχομένως θα λύσει οριστικά το υδατικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα εξαιτίας και της φετινής μεγάλης βροχόπτωσης, θεωρείται η καλύτερη περίοδος, πραγματοποίησης της έρευνας.

Η έρευνα στοχεύει στην ανάπτυξη νέων τεχνικών και μεθόδων εντοπισμού υποθαλάσσιων πηγών, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του γλυκού νερού βρίσκεται σε υπόγεια υδροφόρα στρώματα. Το ινστιτούτο ευελπιστεί ότι η βουλή των αντιπρόσωπων θα προχωρήσει σε έγκριση του προϋπολογισμού του Ινστιτούτου, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο η έρευνα. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "SigmaLive"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου