Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πτήση Τρόμου των Κυπριακών Αερογραμμών




Δεκάδες επιβάτες βίωσαν στιγμές πανικού , όταν το αεροπλάνο έπεσε σε κακές καιρικές συνθήκες σε όλη την πορεία καθόδου του από τη Ρόδο ως τη Λάρνακα. Επιβάτες μίλησαν στον Αντένα.

Αίσιο τέλος είχε, ευτυχώς, η περιπέτεια εκατόν τριάντα δύο επιβατών και έξι μελών του πληρώματος των Κυπριακών Αερογραμμών, της πτήσης CY349 που αναχώρησε στις εννέα και πέντε χθες βράδυ από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Όλα ξεκίνησαν περίπου μισή ώρα πριν την προσγείωση του αεροσκάφους τύπου Airbus 320, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ αυτό πετούσε μεταξύ Ρόδου και Κύπρου. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, δημιούργησαν τα κενά αέρος, όπως τα ξέρουμε, τα οποία προκάλεσαν έντονες αναταράξεις, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος να βιώσουν στιγμές πανικού και αγωνίας.  

Η επιβάτης Σοφία Σώσειλου  περιγράφει:

Πέφταμε σε κενά αέρος, τη μία σηκωνόταν ψηλά την άλλη έπεφτε με δύναμη πιο χαμηλά μετά δεξιά, μετά αριστερά, κουνιόταν, ο κόσμος ούρλιαζε ο κόσμος έπαθε σοκ κάποιοι φώναζαν θέλουν νερό, κάποιοι λιποθυμούσαν, άλλοι έκαναν εμετούς, όλοι προσεύχονταν, όλοι ούρλιαζαν, ήταν τρομακτικό. Μπορεί να γελούμε τώρα αλλά μέχρι να κατέβει το αεροπλάνο νομίζω ότι όσοι ήταν μέσα και ήταν γεμάτο το αεροπλάνο δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.»

Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια του επιβατικού κοινού, διαβεβαιώνει ο Διευθυντής Επικοινωνίας των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου. Κατά την προσγείωση, μάλιστα, οι επιβάτες χειροκρότησαν τους κυβερνήτες του αεροσκάφους και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το πλήρωμα.

Ο κύριος Κυριάκου  επισήμανε ότι έγινε, από την αρχή μέχρι το τέλος, απολύτως ορθή και ασφαλής διαχείριση του φαινομένου τόσο από τους αεροσυνοδούς όσο και από τους πιλότους, οι οποίοι εφαρμόζοντας αμέσως τους προβλεπόμενους κανονισμούς ασφαλείας προσγείωσαν ομαλότατα το αεροσκάφος στο έδαφος.
Ο κύριος Κυριάκου εκτίμησε ότι κΚάποιοι επιβάτες, προφανώς λόγω φόβου, έχασαν κάπως την ψυχραιμία τους, όμως οι αεροσυνοδοί ήταν συνεχώς στην διάθεση τους και τους βοήθησαν να ηρεμήσουν.»

Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και σε τρείς ακόμα πτήσεις κατά την κάθοδο τους προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, οι οποίες προηγήθηκαν την πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών από την Αθήνα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία πάντως,  σε ειδικό δελτίο πρόγνωσης καιρού που εξέδωσε χθες για την αεροναυτιλία, προειδοποιούσε για το ενδεχόμενο αναταράξεων στα υψηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας, λόγω διαφορετικών ταχυτήτων του ανέμου. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "CYtoday"
Ημερομηνία Έκδοσης: Μάρτιος 12, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου