Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τον αγώνα για τις εργαζόμενες γυναίκες


Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, ως αναπόσπαστο τμήμα του εργαζόμενου λαού, ακόμα κι αν λόγω της συναίνεσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης συγκατανεύει σε ανεπιθύμητα για τους εργαζόμενους μέτρα, θα συνεχίσει τους αγώνες για καλύτερη ζωή των εργαζομένων και ειδικά των γυναικών διαβεβαίωσε ο ΓΓ του κόμματος, Αντρος Κυπριανού, μιλώντας χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εργαζομένων γυναικών στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, απευθυνόμενος κατά κύριο λόγο στις γυναίκες εργαζόμενες, είπε ότι εμείς αυτή τη μέρα φέρνουμε στη μνήμη τους αγώνες που έγιναν και εμπνεόμαστε για να οργανώσουμε νέους αγώνες, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι τίποτε δεν χαρίζεται και ότι τα πάντα κατακτώνται μέσα από αγώνες και θυσίες.

Ο αγώνας για δικαίωση των εργαζομένων είναι συνεχής, ανεξάρτητα από τη διαφοροποίηση των δεδομένων σε κάθε εποχή, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας πως πολλοί θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση ως άλλοθι για να επιτεθούν ενάντια στα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Ο Α. Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με προσεγγίσεις που μεταθέτουν το βάρος της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ, όσο και εάν υποχρεώνεται για χάρη μιας ευρύτερης συναίνεσης να αποφασίζει μέτρα που το στεναχωρούν, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, ο Α. Κυπριανού είπε πως στο ΑΚΕΛ οι αγώνες των ανδρών εργαζόμενων ήταν και πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους αγώνες των γυναικών για να επιτυγχάνονται και αποτελέσματα. Παρατηρώντας πως τα τελευταία χρόνια έγιναν βήματα μπροστά, και ότι στην προοδευτική Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια επικεφαλής του Υπουργείου Εργασίας είναι ένας άνθρωπος που αποτελεί μέρος των εργαζομένων και των προβλημάτων των γυναικών, ανέφερε πως μέσα από τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Χριστόφια προωθήθηκαν πολλά μέτρα που κάνουν καλύτερη τη ζωή των γυναικών. Παρέθεσε την ενίσχυση της νομοθεσίας που προστατεύει τις έγκυες εργαζόμενες, τη σμίκρυνση κατά 4 μονάδες του χάσματος των μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών και την αύξηση των κατώτατων μισθών σε εργασίες που κυρίως απασχολούνται γυναίκες. «Δεν ξεχωρίζουμε από εσάς επειδή έτυχε να είμαστε είτε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ είτε της ΠΕΟ», είπε ο Α. Κυπριανού, προσθέτοντας πως «είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού και δη των εργαζομένων και δίδουμε τους αγώνες διεκδίκησης περισσοτέρων δικαιωμάτων για τις γυναίκες». 

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, όπως και της Πρωτομαγιάς, είναι πως το συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ εις ανάμνηση των υφαντριών της Νέας Υόρκης θα συνεχίσει τον αγώνα για βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και ειδικά για απόλαυση των ίδιων δικαιωμάτων με τους άνδρες και από τις γυναίκες εργαζόμενες, δήλωσε από την πλευρά του ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Πάμπης Κυρίτσης.
Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το πνεύμα και να επαναλάβουμε πως το αληθινό μήνυμα της 8ης του Μάρτη, όπως και το μήνυμα της Πρωτομαγιάς, είναι πως παρότι πέρασαν 150 χρόνια από την εξέγερση των γυναικών στα υφαντουργεία της Νέας Υόρκης, για την Αριστερά παραμένει ζωντανό, είπε ο Π. Κυρίτσης, αναφέροντας πως η ΠΕΟ διαβεβαιώνει πως θα μείνει μπροστά στους αγώνες για τους εργαζόμενους γενικά και για τις γυναίκες ειδικά. Σύμφωνα με τον Π. Κυρίτση, κανένας άνδρας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι βέβαιος, δεν μπορεί να χαίρεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και κεκτημένων του εάν αυτά τα δικαιώματα και κεκτημένα δεν κατανέμονται δικαία και ισότιμα χωρίς διακρίσεις σε όλους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΧΑΡΑΥΓΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου