Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Δημιουργία τερματικού σε 48 μήνες: ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ NOBLE KAI DELEK


Ο κινεζικός κολοσσός CNOOC (China National Offshore Oil Corporation) κατέθεσε την Παρασκευή πρόταση για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που βρέθηκε στο οικόπεδο 12.
Πολυμελής αντιπροσωπεία, υπό τον αντιπρόεδρο του οργανισμού, προέβη ενώπιον της υπουργικής επιτροπής σε εκτενή και λεπτομερή παρουσίαση του έντονου και συγκεκριμένου, πλέον, ενδιαφέροντός τους να εμπλακούν άμεσα και ουσιαστικά στην επεξεργασία και εμπορική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12. Δεν κρύβουν μάλιστα και τον ενδιαφέρον τους να αγοράσουν τη Noble Energy και την Delek.    

Τερματικό σε 48 μήνες                                 
Προκαλεί έκπληξη η πληροφορία ότι η κινεζική αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε τους Κύπριους συνομιλητές της ότι διαθέτει τα οικονομικά και τεχνικά εφόδια για ταχύτατη διεκπεραίωση του σχεδιασμού του τερματικού, αλλά και για επίσπευση της έναρξης και ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Τονίστηκε δε στην κυπριακή πλευρά ότι η CNOOC είναι μπορεί να ολοκληρώσει την πρώτη φάση του τερματικού υγροποίησης εντός 48 μηνών από την έναρξη των κατασκευαστικών έργων! 

Θυμίζουμε ότι παλαιότεροι υπολογισμοί άλλων εμπλεκομένων, ανέβαζαν τον απαιτούμενο χρόνο αποπεράτωσης του τερματικού στα 7 ή 8 χρόνια.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΗΣ ONLINE"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου