Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στην ουρά περιμένουν 40.000 νέοι εκπαιδευτικοί: 7 στους 10 είναι στους καταλόγους της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Μέσα σε δώδεκα μήνες άλλοι 4.000 νέοι απόφοιτοι γράφτηκαν στους καταλόγους διοριστέων (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Μέσα σε δώδεκα μήνες άλλοι 4.000 νέοι απόφοιτοι στοιβάχτηκαν στους καταλόγους διοριστέων. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί πλησιάζουν τις 40.000 και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕΥ, εφτά στους δέκα ανήκουν στους καταλόγους της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης. 

Τα στοιχεία για τους αριθμούς των αδιορίστων, τα οποία εξασφάλισε ο «Φ», προκύπτουν από τους αναθεωρημένους καταλόγους διοριστέων που ανήρτησε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) στις 28 Φεβρουαρίου.

Νέο ρεκόρ αδιόριστων εκπαιδευτικών καταγράφεται στη Δημοτική Εκπαίδευση. Με βάση τα στατιστικά δεδομένα, σήμερα οι πίνακες της Δημοτικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνουν 6.049 άτομα. Ωστόσο και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΕΥ ο μέσος όρος μόνιμων διορισμών δασκάλων για την περίοδο 2005-2011 ήταν μόλις 138,7 ετησίως. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και ο αριθμός των υποψηφίων από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΕΥ οι Ελλαδίτες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, που ψάχνουν δουλειά στα δημόσια σχολεία, ανήλθαν φέτος σε 8.792 σε σύγκριση με 7.128, που ήταν το Φεβρουάριο του 2011. Είναι εντυπωσιακό ότι πλέον σχεδόν ένας στους δυο φιλόλογους που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες δεν είναι Κύπριος. Υπάρχουν, όμως, και αρκετές άλλες ειδικότητες στις οποίες η παρουσία Ελλαδιτών είναι ιδιαίτερα αισθητή. 



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου