Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σε δέκα χρόνια από σήμερα το τρένο στη ζωή μας

΄
Σε δέκα χρόνια από σήμερα η Κύπρος αναμένεται να διαθέτει υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Η Υπουργός Συγκοινωνιών αποκάλυψε στο Σίγμα ότι σχετική μελέτη θα είναι έτοιμη τον Νοέμβριο. Η διαδρομή Λευκωσία-Πάφος θα διαρκεί μόνο 30 λεπτά.


Η Υπουργός Συγκοινωνιών, αποκάλυψε στην εκπομπή του Σίγμα ''Μεσημέρι και κάτι'' ότι τέλη του Νοέμβρη θα είναι έτοιμη σχετική μελέτη για τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις πόλεις.

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται η απόσταση Λευκωσία Πάφου σχεδόν θα μηδενιστεί.

Το τρένο στην Κύπρο χρονολογείται αφού η διαδρομή Ευρύχου-Αμμοχώστου διευκόλυνε μέχρι τη δεκαετία του τριάντα επιβάτες αλλά και μεταφορά εμπορευμάτων. Σύμφωνα με την Υπουργό Συγκοινωνιών πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η μελέτη για τη δημιουργία τράμ στη Λευκωσία

Στο μεταξύ, αλλη μελέτη, του Πανεπιστημίου Κύπρου, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η δημιουργία σιδηροδρόμου μπορεί να αποβεί εφικτή και βιώσιμη με απόσβεση του κόστους κατασκευής γύρω στα 15 χρόνια και εισόδημα για το κράτος γύρω στα €60.000.000 ετησίως. Επιπροσθέτως τα ωφελήματα από την τεράστια μείωση των ρύπων και τη σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ SIGMALIVE/Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου