Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τέσσερα νέα κόμματα θα συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της Κύπρου

" Πολιτικά κόμματα θα θεωρηθούν οι τέσσερις σχηματισμοί, οι οποίοι θα κατέλθουν στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου, με συνδυασμούς υποψηφίων.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, στον Γενικό Έφορο Εκλογών με βάση τον ορισμό του πολιτικού κόμματος, ο οποίος περιλαμβάνεται στο νέο νόμο που ψήφισε η Βουλή τον Φεβρουάριο (περί ίδρυσης, λειτουργίας και χρηματοδότησης κομμάτων), όσοι από τους σχηματισμούς υπέβαλαν αίτηση στην Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών για να ιδρυθούν ως κόμματα θα πρέπει να θεωρηθούν ως τέτοια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ο σχετικός νόμος αναφέρει απλώς ότι κόμμα είναι η ένωση προσώπων ή ομάδα προσώπων που μετέχουν στις εκλογές.

Ως εκ τούτου οι κινήσεις και οι σχηματισμοί ΚΥ.ΠΡΟ.Σ, ΛΑΣΟΚ , ΕΛΑΜ και «Ζυγός», θα θεωρηθούν πολιτικά κόμματα και θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο με αλφαβητική σειρά.

Το σημαντικότερο είναι ότι όποιος από τους πιο πάνω σχηματισμούς εξασφαλίσει το εκλογικό μέτρο, που είναι 1,8%, θα δικαιούται συμμετοχή στη δεύτερη κατανομή εδρών. "

Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου