Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σε πεδίο συγκρούσεων μετατράπηκε το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου

Διέλυσαν το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου


Σε βανδαλισμούς και συμπλοκές με την Αστυνομία κατέληξαν χθες τα καθιερωμένα παιχνίδια των μαθητών στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων τους. Οι μαθητές, με το που πήγαν στο σχολείο τους το πρωί, μετέτρεψαν την αυλή σε πεδίο μάχης. Περίπου 250 μαθητές επιδόθηκαν σε ανελέητο πόλεμο, ρίχνοντας ο ένας στον άλλον αβγά, ντομάτες, αφρούς και μπαλόνια με νερό. Οι προσπάθειες των φρουρών ασφαλείας στο σχολείο, να θέσουν την κατάσταση σε έλεγχο, δεν τελεσφόρησαν. Αντιδρώντας οι μαθητές άρχισαν να σπάνε τζάμια, καρέκλες και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Η διεύθυνση, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους μαθητές, κάλεσε τα λεωφορεία να μεταβούν αμέσως στο σχολείο. Οι μαθητές όμως αρνούνταν να μπουν στα λεωφορεία, αναγκάζοντας τη διευθύντρια να καλέσει γύρω στις εννιά το πρωί την Αστυνομία. Στη θέα των αστυνομικών οι μαθητές εκτραχύνθηκαν ακόμα περισσότερο, γιουχαΐζοντας και βρίζοντας, ενώ πολλοί κάλυψαν τα πρόσωπά τους και άρχισαν να τους ρίχνουν πέτρες. Κλήθηκαν ενισχύσεις από τη ΜΜΑΔ, η οποία έσπευσε στο σχολείο με πολυάριθμη δύναμη. Ένας 15χρονος που επιτέθηκε κατά αστυνομικού και προκάλεσε ζημιές σε περιπολικό, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σχολείου, από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη σχολική περιουσία, οι οποίες ανέρχονται σε €2,200, ενώ ζημιές υπέστη και περιπολικό της Αστυνομίας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ"

Εκτός ελέγχου το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου

Του Γιάννη Αδειλίνη


Το σημερινό περιστατικό που δημιουργήθηκε στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου με σπάσιμο τζαμιών σε τάξεις καθώς και σε πόρτες από ομάδα μαθητών αλλά και η επίθεση τους σε καθηγητή, θορύβησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου που θέλει να γνωστοποιήσει το πρόβλημα προς τα έξω.

Όλα έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα σύμφωνα με δηλώσεις του γονέα Πάρη Χριστοδουλίδη στο www.kathimerini.com.cy, o οποίος σε συνεννόηση και με άλλους γονείς καταγγέλλουν τη στάση κάποιων μαθητών «χούλιγκαν» όπως τους ονοματίζει, οι οποίοι σε συνεργασία με εξωσχολικούς δημιουργούν προβλήματα στη καλή λειτουργία του μαθήματος.

Οι μαθητές σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Χριστοδουλίδη, οι οποίοι όπως σημειώνει «δεν φταίνε μόνο αυτοί, αφού όλα ξεκινούν από την παιδεία που έχουν πάρει καθώς και από την οικογένειά τους» έχουν «κάνει ανταρσία, δεν μπαίνουν στις τάξεις και στα διαλλείματα δημιουργούν προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια ανασφάλεια στους υπόλοιπους 530 μαθητές των τάξεων».

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Αρχαγγέλου και οι καθηγητές με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στις αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν όλες τις φορές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μόνιμη αναστάτωση.

Σήμερα καταγγείλει ο κ. Χριστοδουλίδης πως «όταν μια μαθήτρια έβγαζε φωτογραφίες στην τάξη εν ώρα πρωινού μαθήματος και ο καθηγητής προσπάθησε να την εμποδίσει αφαιρώντας από τα χέρια της την φωτογραφική μηχανή, άλλοι μαθητές όρμισαν στον καθηγητή με πρόθεση να τον χτυπήσουν».

Η υπόθεση έφτασε στο Διευθυντήριο του Γυμνασίου, ειδοποιήθηκε ο πατέρας του μαθητή που παρακίνησε και τους άλλους συμμαθητές του για την επίθεση στον καθηγητή, και ο γονέας «αντί να ακούσει τι συνέβη, προσπάθησε να επιτεθεί και ο ίδιος στον καθηγητή» σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη «θεωρώντας ότι ο γιος του έχει δίκαιο».

«Εμείς» καταλήγει στις δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλίδης «ως σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων, μετά τα επεισόδιο που συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, έχουμε προσλάβει security για όλο το 24ώρο για να αντιμετωπίσουμε την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο» επιμένει ο κ. Χριστοδουλίδης «έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και έχει σταλεί υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού μπλέκεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας».

Η μεγάλη αγωνία του κ. Χριστοδουλίδη όμως, καθώς και των υπολοίπων γονέων του Γυμνασίου είναι «πως θα διεξαχθούν οι εξετάσεις την επόμενη Τετάρτη» μέσα σε μια τέτοια έκρυθμη κατάσταση!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου