Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ποτέ δεν δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας ότι «είμαστε έτοιμοι για πόλεμο» - Απάντηση της Λευκωσίας στον Έρογλου

Σύμφωνα με τουρκικά και τ/κ μέσα, ο πρόεδρος Χριστόφιας φέρεται να έκανε την δήθεν δήλωση κατά τη διάρκεια επισκέψεών του σε στρατόπεδα της Ε.Φ.
Λευκωσία: Έκπληξη προκαλούν τα σχόλια του Τουρκοκυπρίου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου για δήθεν δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ότι «είμαστε έτοιμοι για πόλεμο», δήλωσε την Μ.Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
«Τέτοια δήλωση από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν έγινε ποτέ», τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας πως «για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποστείλει επιστολή στον κ. Έρογλου».

Όπως ανέφερε στη γραπτή του δήλωση ο κ. Στεφάνου, «τουρκικά και τουρκοκυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης διαστρέβλωσαν δηλώσεις, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε κατά τη διάρκεια επισκέψεών του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα».

«Σε αυτές τις δηλώσεις», είπε ο κ. Στεφάνου, «ο πρόεδρος Χριστόφιας μερικές φορές τόνισε ότι εργαζόμαστε για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού και ότι η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, για να χρησιμοποιηθεί μόνον ως δύναμη αποτροπής, αν και εφ' όσον χρειασθεί».

«Ο κ. Έρογλου, όμως», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, «απροβλημάτιστα και χωρίς κανένα ενδοιασμό προέβη σε σχόλια, που προκαλούν ζημιά τόσο στη διαπραγματευτική διαδικασία όσο και στο πολιτικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει, εν' όψει των προσπαθειών για επίτευξη λύσης».

«Δεν μπορεί ηγέτες να απαντούν σε διαστρεβλωμένες ή και ανύπαρκτες δηλώσεις, τις οποίες θέτουν μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς να τις επιβεβαιώνουν, όπως έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Έρογλου, προκαλώντας αχρείαστο θόρυβο και αναστάτωση, εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Εφημερίδα "Φιλελεύθερος" http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,65952-.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου